Kell a karfiol-levesbe krumpli meg petrezselyem?
A karfiolleves receptje nem egy matek-fizika képlet, ami csak egyféleképpen jó. :)
Azt teszel bele, amire gusztusod van.
Van, aki fehéren, tejföllel csinálja - mások paprikás rántással, esetleg zöldfűszerekkel, vagy hússal, stb. stb.
A tejföllel habart karfiollevesbe általában írnak petrezselyemzöldet (szerintem is nagyon jó bele), krumplit viszont nem. De nem rontja el szerintem, ha akarsz, tehetsz bele. Ugyanígy általában nem írnak bele répát és zöldséget, de az is lehet bele tenni, csak mennyiségileg a karfiol domináljon.
A paprikás rántással vagy paprikás alappal, rántás nélkül készült karfiollevesben általában tesznek zöldségeket és esetleg krumplit is.
Sőt, újabb variáció: paprikás rántást felengedem, abba rakom a karfiolt, krumplit, karikára szelt répát, gyökeret és a petrezselymet is apróra bele. És amikor megfőtt, tejfölt bele. Mi így szoktuk meg, és így szeretjük.
Te is csináld saját ízlésetek szerint, és majd azt szokják meg, azt fogjátok szeretni.
Aki nem szereti a kaprot ne olvassa! :D
Én viszonylag sok aprított petrezselyemzöldet teszek bele. Csak szárított volt, mellényúltam alaposan. Véletlenül jól megkaproztam, de mint az állat! :D
Mi ez a fekete a levesem tetején? Kapor bakter!
No kidobni nem fogom, kis cukor, tejföl, csepp ecet, babérlevél. Lesz amilyen lesz.
Azóta néha így főzöm direkt! Kimondottan finom így is!
Aki nem hiszi, próbálja ki!
Karfiolleves korhelyesen! :D
Szóval bármi "bejöhet", ami nem vaskalapos recept alapján készül.
Én egy fél hagymával indítok minden levest, rá a répa, karfiol kis liszttel lepirítani és felhúzni. Felénk kell bele pirospaprika, só, bors, petrezselyem és a végén egy kanál tejföllel behabarni. Eperlevél tésztával vagy vajas galuskával marha jó!!
Tészta helyett vagy mellett is mehet bele olyan kis cuki apróra vágott krumpli! Ugyanígy jó a karalábé leves is, csak talán abba még egy kicsit több tejföl kell. Az se baj, ha nincs petrezselyem! Viszont ha van, akkor csak a legvégén, mikor már hűlik, akkor tedd bele felaprítva! Így megmarad az íze.. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!