Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell tárolni a vágott...

Hogyan kell tárolni a vágott petrezselymet, hogy ne sárguljon meg 3-4 nap után? Használható-e sárgán?

Figyelt kérdés

2017. jan. 26. 08:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Aprítsd fel és fagyaszd le.
2017. jan. 26. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Ha beleteszed egy pohár vízbe mint a vágott virágot hűvös helyen néhány napig friss marad.
2017. jan. 26. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is fagyasztani szoktam. Olyan mindig, mintha friss lenne. Még hónapok után is ugyanolyan, és ugyanolyan intenzív az illata, íze is.
2017. jan. 26. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Vízbe teszem és naponta cserélem a vizet rajta így kb 5-6napig friss marad.
2017. jan. 26. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Kis csokorba szedve megmosom, majd szorosan becsavarom folpackba, megy a fagyóba. Amikor szükséges, a csomag egyik végét kibontom, és akkor fagyottan szelek le belőle annyit, amennyire szükségem van, a többi mehet vissza!
2017. jan. 26. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

Én is csak megerősíthetem, hogy a fagyasztás a legjobb módszer. Mindig kéznél van petrezselyemzöldje, és nagyon könnyű felaprítani fagyosan.

A vízbe állítás nekem soha nem jött be, hiába is cseréltem a vizet.

A megsárgult petrezselyem nem jó semmire, ki kell dobni.

Próbálkoztam földbe ültetett gyökérrel is, nagyon szépen hajtott, egy telet kis is húztam vele.csak az volt a gond, hogy olyan erős zöldségszaga volt, hogy nagyon nem illett bele a lakás illatába, így többször nem is próbálkoztam vele.

Érdekes, más zöldfűszer növényeknek, amik a konyhaablakban vannak, nincs ilyen intenzív illatuk.

2017. jan. 26. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Csatlakozom a fagyasztós módszerhez. Így biztos, hogy mindig kéznél van, a frissel azonos értékű petrezselyemzöldje. A sárga levelekkel nem lehet mit kezdeni, ki kell dobni.
2017. jan. 26. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Jól megmosom, leszedem a leveleit, majd törlőpapírba csavarom így felitatom róla a vizet, majdnem száraz kell hogy legyen. Ezután csavaros tetejű kis lekváros üvegbe teszem és így megy a hűtőbe. Egy hétig is eláll. Ha 3 nap után tudom, hogy belátható időn belül nem fogom felhasználni akkor vagy teszek rá sót és olajat és így visszateszem a hűtőbe, vagy egyszerűen beteszem üvegestől a fagyasztóba. Így szinte mindég van friss és fagyasztott petrezselymem is.
2017. jan. 26. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Elnézést, hogy kétszer ment el a válaszom, de délelőtt vacakolt a gép (több kérdésnél is ) egyszerűen nem ment el a válasz.Utána rövidítve leírtam a lényeget újra, de még akkor sem jelent meg.

Most látom, mindkettő ott van. Hiába a technika ördöge játszott velem.. Bocsi mégegyszer.

2017. jan. 26. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!