Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sűrített paradicsomot szeretné...

Sűrített paradicsomot szeretnék főzni, de nincs paszírozóm. Ötletek?

Figyelt kérdés

2020. okt. 30. 22:47
1 2
 1/17 anonim válasza:
66%

Nem szükséges passzírozni.

Nyomkodd szét villával,vagy (praktika :) ) konyhai kesztyű,műanyag zacsi ráhúzva kézzel "trancsirozd".

2020. okt. 30. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg praktikus 1es.

Bàr nem írja hogy mennyit akár csinálni, de megnézném hogy 50kg maradicsomot szétnyomkodsz villàval... És ez nem paszírozàs, aminek a lényege hogy a pari héjàt visszatartsuk.


Én nem bohóckodnék kérdező, vegyél egyet vagy kérj kølcsön valakitől.

2020. okt. 30. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim válasza:
35%
Alapul vettem hogy a hámozás már megtörtént...
2020. okt. 30. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
77%
Le turmix ólom az egészet utána felfőzőm üvegezzem .
2020. okt. 30. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
70%
En egy aranyfacannal megoldom a dolgot :)
2020. okt. 30. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
56%
Minek? 1/2 liter 150Ft. Nem hiszem, hogy ilyenkor a kertben áll rogyásig.
2020. okt. 30. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 A kérdező kommentje:

6-os! Már pedig "rogyásig" van. Ezért jött az ötlet, hogy püré legyen, azt úgy is szeretjük pl bolognaiba.

De nincs passzírozóm, a forralás utáni héj levétel után.

2020. okt. 31. 00:05
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. :)
2020. okt. 31. 00:06
 9/17 anonim ***** válasza:
70%
Nem is kell passzírozó. A paradicsomokat héjastól darabold fel 4-8 darabba, főzd ilyen formában kb fél órát, míg el nem kezd "habzani", azaz láthatóan már megfőtt. Ilyenkor leöntheted róla a hígabb levet, amit akár fűszerezve ivólének felhasználhatsz, de ha nem baj, hogy hígabb a massza, nem muszáj. Lényeg, hogy turmixold le alaposan, és drót tésztaszűrőn passzírozd át. AZ én kézi robotgépemhez van egy ilyen passzírozófej, azt használom. Ha nincs, kanállal is át lehet nyomni rajta. Kapsz egy sűrű, krémes masszát, amit kis lángon még besűríthetsz olyan sűrűre, amilyenre akarod. Egyébként én pár éve rájöttem, hogy még ez a faxni is felesleges, mert semmilyen étel nem lesz rosszabb attól, hogy a leturmixolt héjak és magok bennemaradnak.
2020. okt. 31. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:

9

Köszönöm. :)

2020. okt. 31. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!