Hogyan porcukrozzátok az ételeket?
Közel 30 évnyi cukorszórás után egyfelől édesanyádnak adok igazat, mert precízebben és egyenletesebben lehet úgy adagolni a cukrot, másfelől meg a legtutibb a csattogtatós cukorszóró, amikor egy kart húzogatsz, ami a szitán lévő kis karokat mozgatja, és így átdörzsöli a cukrot a szitán.
Ha ebből a jelentéktelen mozzanatból ilyen kardinális kérdést csinálsz, akkor talán érdemes beszerezned egy ilyen porcukorszórót, csak úgy unaloműzésből, hogy ne fogyj ki a beszédtémából. :D
" Ha a kezemhez ütögetem, akkor nagyon megszalad"
... mondjuk nem elhanyagolható a szita lyukmérete! Alig van olyan szita, ami elég sűrű lenne!
Viszont ha túl sűrű, apró lyukú, és gőzölgően meleg dolgot akarsz lecukrozni, a gőztől összeálló porcukor eltömíti a túl apró lyukakat!
(és lám, egy egyszerű mozzanatot is 25 módon lehet elrontani...)
Én is ütögetem, így tanultam édesanyámtól.
Ha csak mozgatom a kezem akkor megszaladhat, a tepsin kívülre is mehet cukor. Ha ott a kezem ütközőként akkor pont a megfelelő helyre megy.
Lehet kisebbet meg nagyobbat ütni, hogy erősebben vagy gyengébben jöjjön a cukor. Vagy én szoktam még kicsi szűrőt használni, és abban kiskanállal keverve a cukrot szórni.
De szerintem nem kéne ebből ekkora ügyet csinálni, nem ez a lényeg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!