Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan porcukrozzátok az...

Hogyan porcukrozzátok az ételeket?

Figyelt kérdés
Én úgy szoktam, hogy szitába öntök egy keveset és jobbra-balra mozgatva ráhintem az ételre. Anyám szerint rosszul csinálom, mert szerinte meg úgy helyes, hogy az egyik kezemet a szitához tartom és ahhoz ütögetem hozzá.

2020. szept. 26. 19:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
Irigylem a problémádat a lényeg nem az hogy porcukros legyen az étel?
2020. szept. 26. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Ha ezt akarnám, akkor a zacskóból önteném rá. Nekem viszont fontos, hogy esztétikus legyen a végeredmény, tehát érdekel a helyes technika. Ha a kezemhez ütögetem, akkor nagyon megszalad, ha csak simán rázom, akkor nehézkesen jön. Érdekelt volna, hogy melyik technikát használjátok... Emiatt.
2020. szept. 26. 19:54
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Közel 30 évnyi cukorszórás után egyfelől édesanyádnak adok igazat, mert precízebben és egyenletesebben lehet úgy adagolni a cukrot, másfelől meg a legtutibb a csattogtatós cukorszóró, amikor egy kart húzogatsz, ami a szitán lévő kis karokat mozgatja, és így átdörzsöli a cukrot a szitán.


Ha ebből a jelentéktelen mozzanatból ilyen kardinális kérdést csinálsz, akkor talán érdemes beszerezned egy ilyen porcukorszórót, csak úgy unaloműzésből, hogy ne fogyj ki a beszédtémából. :D

2020. szept. 26. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

" Ha a kezemhez ütögetem, akkor nagyon megszalad"

... mondjuk nem elhanyagolható a szita lyukmérete! Alig van olyan szita, ami elég sűrű lenne!

Viszont ha túl sűrű, apró lyukú, és gőzölgően meleg dolgot akarsz lecukrozni, a gőztől összeálló porcukor eltömíti a túl apró lyukakat!


(és lám, egy egyszerű mozzanatot is 25 módon lehet elrontani...)

2020. szept. 26. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
18%
Sehogy
2020. szept. 26. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
43%
Nem porcukrozok semmit, egyszerűen megőrjít ez a szokás. Nagymamám is porcukrozza a sütiket, nem is birok nála enni.
2020. szept. 26. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is ütögetem, így tanultam édesanyámtól.

Ha csak mozgatom a kezem akkor megszaladhat, a tepsin kívülre is mehet cukor. Ha ott a kezem ütközőként akkor pont a megfelelő helyre megy.

2020. szept. 26. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
87%

Lehet kisebbet meg nagyobbat ütni, hogy erősebben vagy gyengébben jöjjön a cukor. Vagy én szoktam még kicsi szűrőt használni, és abban kiskanállal keverve a cukrot szórni.


De szerintem nem kéne ebből ekkora ügyet csinálni, nem ez a lényeg.

2020. szept. 26. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:
Akkor túl erősen ütöttem volna? A tenyérnek csak annyi a szerepe, hogy meggátolja a porcukor kiszóródását a tányérból?
2020. szept. 26. 21:22
 10/17 anonim ***** válasza:
87%
Én is az ütögetős módszert használom, mert anyu is így csinálta. Bár nem sok süteményt szoktunk így porcukrozni, maximum az almatortát.
2020. szept. 26. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!