Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Valaki szokott készíteni...

Valaki szokott készíteni aludttejet? Mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés
Én pár évvel ezelőtt egész nyáron hetente többször csináltam aludttejet a legolcsóbb kartonos UHT tejből úgy, hogy kicsit felmelegítettem és jól elkevertem benne egy kanál élőflórás tejfölt. A hőmérséklettől függően akár egy nap alatt megaludt, és ugyan nem pont olyan lett a végeredmény, mint amilyenre gyerekkoromból emlékszem, de azért nagyon finom volt az íze, mindenki imádta, nem győztem gyártani :). Idén többször újra próbálkoztam ugyanígy, de nem sikerült. Valami ötlet, hogy miért lehet?

2020. júl. 31. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
Az UHT tejnek ma már csak a neve tej, valamit csináltak vele... vegyél zacskósat. A módszert én is ismerem, az idén még nem próbáltam.
2020. júl. 31. 19:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy az UHT tejekkel sajnos mindenféle fura dolgot csinálnak a gyárban, de legalább eddig megaludtak a fent írt módszerrel, és finom aludttej lett belőlük...

Zacskós tejet már vagy ezer éve nem láttam, hol lehet kapni??

2020. júl. 31. 19:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Vegyél házi tejet. Az tejföl nélkül is megalszik és isteni az íze.
2020. aug. 1. 01:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Sajnos felénk nem nagyon kapni házi tejet, amúgy egyszer vettem jó drágán, de rossz tapasztalatunk volt vele.

Mindegy, akkor úgy látszik, le kell mondanom az aludttejről, csak dühít a dolog, mert lehet paranoiás vagyok, de azt érzem, hogy az élelmiszeripar megint keresztbe tesz a fogyasztóknak. Régebben minden élőflórás volt, a kenyerek kovásszal készültek, stb. ezért rá se írták a termékekre, ma már nagyítóval kell keresni az ilyesmit, különleges boltokban.

2020. aug. 1. 07:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Zacskós tejet minden éliboltban, a tejtermékek között keresd. De megmondják az eladók is, hol tartják. Tudod azt a tejet, amit max. pár napon belül vagy elfogyasztod, vagy kiöntöd.
2020. aug. 1. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!