Hogy oldjam meg a torta tárolást?
Kisfiamnak szeretnék egy tortát sütni szülinapjára, de nem tudom, hogy tároljam. Félek hogy ha a hűtőbe teszem akkor "hűtő" íze lesz, viszont a benne tárolt élelmiszereket nem tudom hova tenni. 2 emeletest szeretnék, olyan nagy torta dobozt még nem láttam.
Na meg a másik a fondant. Nem fog le csapódni rajta a pára ha hűtőbe lesz?
Nyugodtan teheted hűtőbe, semmi baja nem lesz tőle. Mi is ott tároljuk, és még sosem lett "hűtő" íze.
A fondanton nem fog lecsapódni a pára, ha jól csinálod.
Tegyél mellé egy kistányérba egy csomag szódabikarbónát, az a szagokat is megfogja kicsit, meg a nedvességet is. Persze durva dolgokat ne tegyél mellé (én a paprikára vagyok nagyon háklis), de a hűtőtől is függ, a miénk elég nagy és sosincs tele, nem szokták átvenni a dolgok a hűtőízt. De anyósnál megesik, főleg ha paprika is van bent :D. Érdemes lehet ki is takarítani.
Nyilván a tortára nem tudsz fedelet tenni, de a többi dolgot erre az időre valóban teheted dobozba; és értelemszerűen semmit ne tegyél ez alatt az idő alatt langyosan vagy melegen a hűtőbe.
Van dobozom, de mint írtam 2 emeletes lenne a torta igy nem fér bele. Valószínűleg akkor a többi élelmiszert dobozom be erre az időre.
A hűtő is általában tiszta. A paprika eddig eszembe se jutott, köszi a tippet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!