Miért használnak fa vágódeszkát a séfek?
Figyelt kérdés
Beleivódik minden olaj, zsír, nedvesség, amit utána már nem lehet kimosni belőle, mégis, neves séfeknél is megfigyelhető, hogy fa vágódeszkán szeletelik a levet eresztő húsokat, zöldségeket.
Ez hogyan fér össze a higiéniás elvekkel? Ipari körülmények között úgy tudom műanyag vágódeszkát használhatnak csak és még a színük is kódolva van, pont a higiénia miatt. Ehhez képest számomra nagyon furcsa, hogy még egy Michelin csillagos séf is képes több évtizedes fa vágódeszkát használni, amiről messziről látszik, hogy nem most használják először.
2020. júl. 10. 21:15
11/14 A kérdező kommentje:
Nagyon tanulságos, amit itt leírtatok a fa vágódeszkákról. Ami nekem van, ezen semmiféle felületkezelés nincsen, így kaptam a boltban, "nyersen". Legalább már tudom, hogy miért volt olcsó... :) Ezek szerint ezt be kéne olajoznom valamivel?
2020. júl. 11. 21:18
13/14 anonim válasza:
Igen, be kéne olajoznod, de az első használat előttől
14/14 mustafa33 válasza:
Nem kéne beolajoznod, éppen azért, hogy a fában található természetes védő cseranyagok hatékonyak maradhassanak. És ne mosogasd mindenféle vegyszerrel, szaponáttal, hanem csak mosd le forró vízzel a zsírok miatt (hogy ne legyen avas szaga) és dörzsöldd le sóval és öblítsd le tiszta hideg vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!