Amikor kelesztésnél azt írja a recept hogy konyharuhával letakarva hagyjuk kelni a tésztát, a letakarás tulajdonképp milyen célt szolgál?
Figyelt kérdés
Gyakorlatilag évek óta így csinálom automatikusan, de sosem gondoltam bele, miért is. A recepteknél pedig sosem mennek bele, csak írják hogy letakarva hagyjuk kelni X ideig.2020. júl. 6. 15:23
11/12 anonim válasza:
Én nem ruhával takarom le, hanem alufóliával. Ugyan olyan jó és nem kell a ruháról a ráragadt kovászt levakarni.
12/12 anonim válasza:
"Nem éri fény"
Többen is teljes tévedésben vannak, hogy az élesztő sötétben jobban dolgozik. Az első is említi. A fénynek semmi köze ehhez. Legutóbb a lángost a teraszon sütöttem, ahol a konyharuhát átfújta volna a szél, és folpakkal lett letakarva a kelő lángostészta, hogy ne száradjon ki. Félárnyékos helyen kelt, szóval ahogy a falevelek mozogtak, hol árnyékban volt, hol sütötte a nap. Szépen megkelt! A világoson!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!