Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért esik szét a tojássárgája...

Miért esik szét a tojássárgája szeleteléskor?

Figyelt kérdés
Túlfőzöm? Tovább kéne főzni? Amikor tojásszeletelővel felvágom, a sárgája időnként darabokra esik, nem marad meg egyben.
2020. jún. 23. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát az ilyen, előfordul.

Pl laza a drót a szeletelőben, vagy még kicsit langyos a tojás.


Azért a tojás mégse egy mesterséges, direkt szeletelésre gyártott valami. Az olyan amilyen, nagyjából fel lehet vágni, de mindig is lesz ami szétesik.

2020. jún. 23. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
23%
A normális, nem mű tojásnál bizony előfordul. :)
2020. jún. 23. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
68%

Ha veszel 1 köbméter homokot, azt sem várhatod el, hogy leöntés után kockában maradjon.

Na, a tojás épp ilyen. Az anyaga, állaga nem úgy alakult ki, hogy egyben maradjon. Sehol sincs az előírva, hogy annak egyben kell maradnia. Vannak anyagok, amik egyben maradnak, vannak, amik nem.

2020. jún. 24. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!