Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csülök pékné módra, az kátsó...

Csülök pékné módra, az kátsó csülökkel is 'működik', vagy csak elsővel?

Figyelt kérdés
A recept nem írja, de, ha 2 db -ot ír hozzá, akkor az számomra első csülköt jelent....mert hátsóból nem egyszer vettem már 3 kg körülit. Most is hátsóm van, majdnem 3 kilós
2020. máj. 23. 17:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Müködik azzal is, csak értelemszerüen tovább tart, mire megpuhul.
2020. máj. 23. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Bocs', azt kihagytam, hogy nekem füstölt csülköm van, nemtom a recept is füstöltre gondolt-e, mert csak úgy van írva, hogy: csülök
2020. máj. 23. 18:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem klasszikusan nem füstöltből készítik, de azt is meg lehet sütni hasonló módon.
2020. máj. 23. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi!! Akkor most majd kiderül, mert holnap megpróbálom (azt a verziót, amikor egyben van a csülök, nem darabolva kockákra. (Szerinted?)
2020. máj. 23. 20:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A Csülök Pékné módra nyers - nem füstölt - csülökböl készül és mindig egészben sütve.

(Ha csak csülökröl van szó, az alapesetben nem füstölt)


Füstöltböl egész más íze lesz, de nem feltétlen rosszabb, csak más.

Viszont amit javasolnék, áztasd be éjszakára hideg vízbe, egyrészt csökken a sóssága meg a füstölt íze, másrészt meg visszaszívja a vizet, amit a pácolás-füstölés során veszített és puhább lesz, nem pedig száraz, szálasabb.

2020. máj. 23. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tanácsot, így fogok tenni. Majd visszajelzek, hogy milyen lett. Rossz nem lehet semmiképpen - mert hát mitől is lehetne. (Fifi 63)
2020. máj. 23. 22:17
 7/11 A kérdező kommentje:

Fifi helyesen: Ffi...nekem ez az okostelefon.....

Ehhez szólj: megint beírtam, hogy f....f....i - és megint azt írta ki, hogy: Fifi. Szépen félre ment a lényeg. Nem is vagyok kutya, bár csóválni még tudok (bocs' tudom, ez nem volt kérdés.

2020. máj. 23. 22:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindig hátsó csülökből szoktuk, és a recept is hagyományosan nyers csülökre vonatkozik, de kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.Amit az egyik válaszoló írt a beáztatásról, az működhet, rossznak nem tudom elképzelni, de azért majd legközelebb próbáld ki nyers csülökkel is, úgy tuti szaftosabb lesz. Én is elkészítem egyik nap, köszi az ötletet
2020. máj. 24. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Vidéken élek (bár nem olyan nagyon- van kb. 15 km-re megyei jogú (nagy)város. Egyedül vok, most a járványhelyzet miatt nem is hagytam el a házam 7 hétig (pedagógus...internetes oktatás). Hetente jön az élelmiszert árusító autó, nála csak füstölt csülök van, ezért ezt szoktam venni (minden héten egyet).
2020. máj. 24. 09:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Este óta màr áztatódik (vízben)
2020. máj. 24. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!