Fagyasztás. Mit rontok el?
Kaptam egy fagyasztó szekrényt, amiben voltak húsok is. Többségükön furcsa foltok voltak, mintha kiszáradt volna a hús. Arra gondoltam, hogy túl sokáig voltak lefagyasztva, így azokat kidobtam.
Azonban ma pakolásztam a húsok között és amiket én vettem (1-2 hete), azokon is ezt tapasztalom. Csirkecomb, csirkemell, sertéscomb, mindegyiken látok ilyet. Nem a fagyasztó hibája, mert ugyanez a helyzet a hűtőszekrény kis fagyasztójában is.
Mi lehet a hiba? A boltból hazaérve azonnal fagyasztom. Ezeket mind ki kell dobjam? Vagy csak vágjam ki a kritikus területeket? 8-10 kiló húsról van szó, ami nekünk eleg nagy pénz.
11-es: én is mindig nagy mennyiségeket veszek akciós áron, és nem azért, mert a mamám így csinálta (nem csinálta így), vagy mert keveset keresek, hanem mert így bármikor tudok bármit fözni, nem kell elöször boltba menni és utána meg azon törni a fejel, hogy mi legyen, ha éppen nem kaptam.
De ez nálam nem csak a húsra érvényes, hanem gyakorlatilag minden élelmiszerre, ha holnaptól nem lenne nyitva bolt, két hónapig a családommal akkor is lenne mit enni.
(És mielött belekötsz, természetesen arra is figyelek, hogy semmi ne legyen túltárolva, megeromolva - viszont így sokkal könnyebb változatosan étkezni különösebb stress nélkül.)
Emellett ha kevesebbet adok ki ugyanolyan minöségü ételre - ugyanis egy jó üzletben az akciós nem a félig romlott étel, a minösége nem rosszabb, mint egyébként -, akkor több pénz marad kedvtelésre, olyasmikre, amik ugyan nem szükségesek, de azért örömet okoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!