Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit jó duplaaljú edényben főzni?

Mit jó duplaaljú edényben főzni?

Figyelt kérdés
Kaptam ajándékba 3 nagyot. Hárman vagyunk de egyenlőre csak kettőnkre főzök, mert a kicsi még csak 8 hós. Na amit nagy mennyiségben csinálok sokszor az nem jött benne össze. Húsleves zavaros lett, töltött káposzta fele nem főtt meg rendesen. Mit főzzek benne?
2020. ápr. 29. 11:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Lefedve takarékon szoktam használni. Pörköltekhez, ragukhoz nekem nagyon bevált.
2020. ápr. 29. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Mit értesz dupla aljú alatt? A szendvicstalpat?


Mert nekem jó pár éve csak ilyen edényeim vannak, és nem látok különbséget az eredményben (a korábbiakhoz képest)

2020. ápr. 29. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem kevésbé égnek oda a dolgok benne (pl. ha hagymát pirítok), mint a sima edénynél.
2020. ápr. 29. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

A zavarós húsleves és a félig nyers töltött káposzta nem az edény hibája.

A dupla alj energiatakarékos, mert tovább tartja a meleget.

2020. ápr. 29. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Tehát akkor tök véletlen, hogy eddig soha nem volt egyikkel se baj, csak mikor ebben az edényben főztem. Minden héten csinálok húslevest. Se előtte se azóta nem volt zavaros.
2020. ápr. 29. 12:50
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Semmi köze nincs az étel minőségének, hogy duplaaljú edénybe főzzöl! Véletlenszerű, hogy pont akkor rontottál el valamit. A leves akkor zavaros, ha forralod! A töltöttkáposztánál esetleg az lehetett a probléma, hogy nen lepte el a folyadék és nem tettél rá fedőt.
2020. ápr. 29. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Hmm. 10 éves korom óta tudom, hogy nem szabad forralni a húslevest, de pont akkor döntöttem a csuma lángon való főzés mellett mikor azt az edényt használtam. Hagyjuk is inkább. Jó helyen vannak a kamrában is
2020. ápr. 29. 13:22
 8/11 anonim ***** válasza:
46%

Kerdezo!


Kicsit arrogáns vagy, nem tűnik fel?

Nem az edény hibája. Főzésnél oda kell figyelni. A duplaalju edények tovabn tartjak a hőt, így amikor te lekapcsoltad a tuzhelyet, az edényed még igen sokáig megtartotta a hőt. Ugyanez van pl az indukciós edényéknél is, a vastag talp megtartja a hőt.

2020. ápr. 29. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Hogyne lennék arrogáns. Azt kérdeztem mit jó benne főzni. Erre még kitaláljátok itt h én vagyok a hülye és nem tudok főzni. Biztos a leves is attól zavaros mert még tartotta a hőt az edény. 🤦🤦
2020. ápr. 29. 15:02
 10/11 anonim ***** válasza:
46%
Mindent lehet benne főzni. Csak ilyen edényeim vannak. A leves nem az edénytől lett zavaros. Szedjél valami nyugtatót szerintem, mert nagyon idegesnek tunsz
2020. ápr. 29. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!