Kenyérfélékhez miért ír a recept egy csipetnyi aszkorbinsavat?
Figyelt kérdés
Zsemle receptjénél találkoztam ezzel.
Savanyításhoz, vagy tartósításhoz szükséges?
2020. ápr. 13. 02:07
1/10 anonim válasza:
Nincs különösebb jelentősége, csak a C-vitamin tartalom miatt tesznek bele. Ha kihagyod, akkor is jó lesz a zsemléd.
2/10 anonim válasza:
Azt ugye tudod, hogy a C-vitamin hő hatására elbomlik?
3/10 anonim válasza:
60 fokon bomlani kezd, nem lesz vitamin szerepe.
4/10 anonim válasza:
Érdekes, a Wikipédián 190 (százkilencven!) fokot írnak bomlási hőmérsékletnek.
De sosem fog kikopni a köztudatból a "jajj, ne facsard bele a citromot a forró teába!!" című urban legend.
6/10 dede_ válasza:
En ugy vettem eszre, javitja a szendioxid fejlodest. Jobban feljon tole a teszta.
7/10 anonim válasza:
És hogy kerül a kenyérbe az aszkorbinsav?
Gyakran használt adalékanyag a C-vitamin, amely térfogatnövelő, és tartást ad a kenyérnek. Ha nem lenne benne, sokkal jobban szétlapulna a tészta, elengedné magát. Ez feszesen tartja a tésztát. Nagyon sok féle stabilizátor van, amelyeknek az a szerepe, hogy megtartsa a túlkelt kenyeret, hogy eljusson a kemencéig, ezek közül egy a C-vitamin.
8/10 anonim válasza:
Olvastam valami receptnel múlt heten, hogy egyszer nem tett bele, de semmi változást nem látott. A liszzt minősége miatt lehet jó néha. Ki kell próbálni így is, úgy is...
9/10 anonim válasza:
10/10 anonim válasza:
Élesztő szereti, emiatt javul a jenyér állaga
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!