Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kenyérfélékhez miért ír a...

Kenyérfélékhez miért ír a recept egy csipetnyi aszkorbinsavat?

Figyelt kérdés

Zsemle receptjénél találkoztam ezzel.

Savanyításhoz, vagy tartósításhoz szükséges?



2020. ápr. 13. 02:07
 1/10 anonim ***** válasza:
14%
Nincs különösebb jelentősége, csak a C-vitamin tartalom miatt tesznek bele. Ha kihagyod, akkor is jó lesz a zsemléd.
2020. ápr. 13. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Azt ugye tudod, hogy a C-vitamin hő hatására elbomlik?
2020. ápr. 13. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
74%
60 fokon bomlani kezd, nem lesz vitamin szerepe.
2020. ápr. 13. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
19%

Érdekes, a Wikipédián 190 (százkilencven!) fokot írnak bomlási hőmérsékletnek.

De sosem fog kikopni a köztudatból a "jajj, ne facsard bele a citromot a forró teába!!" című urban legend.

2020. ápr. 13. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Stabilizátorként működik.
2020. ápr. 13. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 dede_ válasza:
100%
En ugy vettem eszre, javitja a szendioxid fejlodest. Jobban feljon tole a teszta.
2020. ápr. 13. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

És hogy kerül a kenyérbe az aszkorbinsav?


Gyakran használt adalékanyag a C-vitamin, amely térfogatnövelő, és tartást ad a kenyérnek. Ha nem lenne benne, sokkal jobban szétlapulna a tészta, elengedné magát. Ez feszesen tartja a tésztát. Nagyon sok féle stabilizátor van, amelyeknek az a szerepe, hogy megtartsa a túlkelt kenyeret, hogy eljusson a kemencéig, ezek közül egy a C-vitamin.


[link]

2020. ápr. 13. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
93%
Olvastam valami receptnel múlt heten, hogy egyszer nem tett bele, de semmi változást nem látott. A liszzt minősége miatt lehet jó néha. Ki kell próbálni így is, úgy is...
2020. ápr. 13. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Limara azt írja, hogy akkor hasznos, ha gyengébb minőségű a liszt...


[link]

2020. ápr. 13. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Élesztő szereti, emiatt javul a jenyér állaga
2020. ápr. 13. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!