Sárgaborsót ugye nem szabad kuktában főzni, de lencsét szabad? Vagy inkább azt sem?
Figyelt kérdés
A sárhaborsó nagyon felhabzik.2020. márc. 25. 10:17
11/15 anonim válasza:
Egyetlen törvény se tiltja, ergo nem tilos. Ep eszű ember viszont nem teszi.
12/15 A kérdező kommentje:
Brutális, hogy milyen egyesek "szövegértése", pontosabban szöveg nem értése.
Közben már megtaláltam a választ:
" [link]
"Gesztenyét, lencsét, sárgaborsót tilos a kuktában főzni, mert a habja eltömítheti a szelepeket és az edény felrobbanhat!"
Talán ebből majd megértitek a kérdést.
2020. márc. 25. 11:09
14/15 anonim válasza:
Azt szabad kuktában főzni, ami viszonylag megtartja eredeti "darabos" állagát, tehát nem borítja be egyenletesen a kukta edény fenekét. Mert ami beborítja, az pöfög ill. odaég a túlhevült helyekre. Ezért a lencsét sem szabad túlfőzni. Olyan ez, mint a lekvárfőzésnél a kajszibarack könnyen leég, még kavarás mellett is, de a bogyósok vagy a meggy normál kavarás mellett ilyet nem mutat.
15/15 A kérdező kommentje:
Ez is szerepet játszat benne.
2020. márc. 25. 11:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!