Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért van az, hogy képtelenek...

Miért van az, hogy képtelenek egyesek elfogadni, hogy bizonyos ételeket nem egyformán csinál mindenki?

Figyelt kérdés

Van aki a húslevesbe kockát tesz, van aki meg 10 féle zöldséget.

Van aki krumplit is tesz a húslevesbe, mások meg kritizálják a fokhagymát a pörköltben.


Többször olvasom, hogy "Én aztán nálad sosem szeretnék ebéd vendég lenni".

Miféle szabály vonatkozik arra, hogy mi kerülhet a húslevesbe ?

Ki és mikor csinált elsőként húslevest ?

Ha az ősember csinált először húslevest, akkor nem azt kellene húslevesnek tekinteni ? Minden ami ettől eltér, z nem húsleves. Vagyis a mai ember nem tud húslevest készíteni, mert nincs mamut, amiből az első húslevest készítették.

Egyszerűen annyira utálom, mikor mindenki a másikét fikázza. Sokszor a hivatásos szakácsok a legrosszabbak.

Úgy egy éve priviben kaptam egy húsleves receptet. Volt benne hús, só és 7 zöldség.

Nem voltam rest és megcsináltam, majd jöttek 6-an vendégek. Megkóstoltattam velük az említett dolgokat is elmesélve nekik. Még jó, hogy csináltam a megszokott módon is levest. Ketten azt mondták, hogy meg lehet enni, de nem lenne a kedvencük, A többiek, magammal együtt egyszerűen rossznak írták le. A saját recept szerint készített leves meg mindenkinek ízlett. Lehet, hogy tájegységenként ennyire mást készítenek és tájegységenként változik az ízlelés ?



2020. febr. 4. 12:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha megkérdik valami ételről hogy mi van benne akkor kérdezd meg hogy ízlik-e és kész. Ha azt mondja hogy igen akkor mondd el. Akkor már nem krizálhat.
2020. febr. 6. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Talán elnézitek, nem olvastam el a válaszokat, ellenben van véleményem "hivatásos szakácsként".

A főzés kreatív dolog. (jó esetben) Ellenben vannak aranyszabályok, amiket nem kell, vagy nem szabad áthágni, mert az eredmény nem lesz megfelelő.

Gondolok itt olyan egyszerű dolgokra, mint (csak egy irányt / példát említve) a magfelelő alapanyagok használata. Kocsonyához nyilván nem szűzpecsenyét választunk, de húsleveshez sem, stb... Az egyszerű alapszabályokat kell betartani. Az, hogy valaki tesz-e a húslevesébe 1 szem szegfűszeget, vagy nem, mennyi mustárt, vagy citromot tesz a vadas mártásába, ez mind ízlés dolga. De ne tegyen paradicsompürét, vagy paradicsom levet a töltött káposztába, vagy vörösbort egy csirkepörköltbe.

2020. febr. 20. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 A kérdező kommentje:

Engem mindig is érdekelt a " miért? ".


Csikrepörköltbe miért nem teszünk bort ?

2020. febr. 21. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!