Miért van az, hogy képtelenek egyesek elfogadni, hogy bizonyos ételeket nem egyformán csinál mindenki?
Van aki a húslevesbe kockát tesz, van aki meg 10 féle zöldséget.
Van aki krumplit is tesz a húslevesbe, mások meg kritizálják a fokhagymát a pörköltben.
Többször olvasom, hogy "Én aztán nálad sosem szeretnék ebéd vendég lenni".
Miféle szabály vonatkozik arra, hogy mi kerülhet a húslevesbe ?
Ki és mikor csinált elsőként húslevest ?
Ha az ősember csinált először húslevest, akkor nem azt kellene húslevesnek tekinteni ? Minden ami ettől eltér, z nem húsleves. Vagyis a mai ember nem tud húslevest készíteni, mert nincs mamut, amiből az első húslevest készítették.
Egyszerűen annyira utálom, mikor mindenki a másikét fikázza. Sokszor a hivatásos szakácsok a legrosszabbak.
Úgy egy éve priviben kaptam egy húsleves receptet. Volt benne hús, só és 7 zöldség.
Nem voltam rest és megcsináltam, majd jöttek 6-an vendégek. Megkóstoltattam velük az említett dolgokat is elmesélve nekik. Még jó, hogy csináltam a megszokott módon is levest. Ketten azt mondták, hogy meg lehet enni, de nem lenne a kedvencük, A többiek, magammal együtt egyszerűen rossznak írták le. A saját recept szerint készített leves meg mindenkinek ízlett. Lehet, hogy tájegységenként ennyire mást készítenek és tájegységenként változik az ízlelés ?
Talán elnézitek, nem olvastam el a válaszokat, ellenben van véleményem "hivatásos szakácsként".
A főzés kreatív dolog. (jó esetben) Ellenben vannak aranyszabályok, amiket nem kell, vagy nem szabad áthágni, mert az eredmény nem lesz megfelelő.
Gondolok itt olyan egyszerű dolgokra, mint (csak egy irányt / példát említve) a magfelelő alapanyagok használata. Kocsonyához nyilván nem szűzpecsenyét választunk, de húsleveshez sem, stb... Az egyszerű alapszabályokat kell betartani. Az, hogy valaki tesz-e a húslevesébe 1 szem szegfűszeget, vagy nem, mennyi mustárt, vagy citromot tesz a vadas mártásába, ez mind ízlés dolga. De ne tegyen paradicsompürét, vagy paradicsom levet a töltött káposztába, vagy vörösbort egy csirkepörköltbe.
Engem mindig is érdekelt a " miért? ".
Csikrepörköltbe miért nem teszünk bort ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!