Miért van az, hogy képtelenek egyesek elfogadni, hogy bizonyos ételeket nem egyformán csinál mindenki?
Van aki a húslevesbe kockát tesz, van aki meg 10 féle zöldséget.
Van aki krumplit is tesz a húslevesbe, mások meg kritizálják a fokhagymát a pörköltben.
Többször olvasom, hogy "Én aztán nálad sosem szeretnék ebéd vendég lenni".
Miféle szabály vonatkozik arra, hogy mi kerülhet a húslevesbe ?
Ki és mikor csinált elsőként húslevest ?
Ha az ősember csinált először húslevest, akkor nem azt kellene húslevesnek tekinteni ? Minden ami ettől eltér, z nem húsleves. Vagyis a mai ember nem tud húslevest készíteni, mert nincs mamut, amiből az első húslevest készítették.
Egyszerűen annyira utálom, mikor mindenki a másikét fikázza. Sokszor a hivatásos szakácsok a legrosszabbak.
Úgy egy éve priviben kaptam egy húsleves receptet. Volt benne hús, só és 7 zöldség.
Nem voltam rest és megcsináltam, majd jöttek 6-an vendégek. Megkóstoltattam velük az említett dolgokat is elmesélve nekik. Még jó, hogy csináltam a megszokott módon is levest. Ketten azt mondták, hogy meg lehet enni, de nem lenne a kedvencük, A többiek, magammal együtt egyszerűen rossznak írták le. A saját recept szerint készített leves meg mindenkinek ízlett. Lehet, hogy tájegységenként ennyire mást készítenek és tájegységenként változik az ízlelés ?
Lestyánt még sosem próbáltam.
Kb mennyit dobsz bele literenként ?
amugy ha fuszerezes otleteket keresek megnyitom a nosaltyt es egy rakat husleves receptet atnezek, azota ha van egy icipici gyombert is dobok bele vagy paradicsomot, azelott sosem tettem bele. krumplit csak azert teszek bele neha mert imadom es az az elso amit kieszek belole, raadasul ha megpuhult biztos kesz a leves (vagy a repat v krumplit nezem). pontos aranyok ritkan vannak megadva, de itt pl pont van csak lestyan nincs benne :) [link]
nekem is szoltak mar be h nem habozom le a levest meg egyben beleteszek mindent es nem hasznaok teatojast, es mar a minden benne van levest fozom h felteszem hideg vizben, mini langon gyongyoztetve es 3-4 orat is elvan. megkaptam mar h majd kocsonya lesz meg minden szetfo benne, megis megdicsertek a vegen (en csak a vegen szurom le, ha epp raerek akkor megforralom es vizet cserelek de ugyan ugy habzik, szval nalam ez hangulatfuggo). a lenyeg h ugy csinald ahogy szeretitek es jolesik. ja azt is talaltam h van aki egy kis csemegepaprikat tesz bele h szebb legyen a szine. azt viszont mindig elfelejtek. repat is dupla mennyiseget rakok bele mert az a kedvenc es megsem rontja el a levest
Az ilyet én is utálom. Pl én a brassóiba teszek hagymát meg színes paprikát. Szeretem mert ízesebb és zaftos amit ugye besziv a krumpli. Mástól azt hallottam, hogy borsót tesz bele. Vagy éppen paradicsomot. Erre volt aki jött okoskodva, hogy az akkor nem is brassói. 🤦 Hát neki nem mindegy ki hogyan eszi, ha egyszer úgy szereti.
Én a huslevesbe meg nem teszek pl csak hagymát, fokhagymát, répát, fehér répát és krumplit. Nemes egyszerűséggel azért mert nem hiányzik a többi zöldség (pl karalábé) íze és senki nem eszi ki a levesből. Főzzem meg azért hogy kidobjam?🤷
eredeti brassoi nem is letezik, szoval azon aztan tenyleg kar vitatkozni :D mindenki ugy csinalja ahogy szereti/megszokta/tanulta, az is olyan mint a toltott kaposzta (bar en mindet szeretem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!