Hogyan kel rácpontyot készíteni?





4-6 főre
Én így készítem:
Hozzávalók:
-1,20 kg beirdalt pontyfilé
-80 dkg burgonya
-3db közepes vöröshagyma
-4-4db paprika és paradicsom
-20 dkg füstölt szalonna
-1 nagyobb pohár tejföl
-só
-piros fűszerpaprika
Elkészítés:
A burgonyát héjában főzd meg!
A hagymát,paradicsomot,paprikát karikázd fel közben!
A szalonnát vágd kis kockákra és pirítsd meg serpenyőben!
A szalonnadarabokat merd ki a zsírjából,ebben hirtelen süsd elő a 8 darabra vágott,megsózott pontyfilét(belerakod a forró zsírba,fél perc ,már fordítod is meg őket,és szedd ki tányérra.
Ezalatt megfőtt a krumplink!Hűtsd, hámozd és karikázd!
Egy magas falú tepsit zsíroz(Használhatod a szalonnás-halas zsiradékodat is,ha nem égett meg)ki,és szépen rétegeld bele a hozzávalókat!Következőképen:
Burgonya-zöldségek(egy kevés sóval meghintve)-hal-szalonna-burgonya.
Ha kész locsold meg paprikás tejföllel!
AluFólia alatt 40 perc összesütés közepes sütőhőmérsékleten,majd vedd le a fóliát és adj neki 10 percet magasabb hőfokon,hagy kapjon egy kis pirult szint is!Pihentesd egy pár percet,hogy a finom leveket visszaszívják az anyagok!
Tálalhatsz,kész vagyunk!:D










Hoppá, a kérdésből lemaradt egy L betű a kell-ből. Elnézést.
Amúgy kipróbáltam, nagyon finom lett. A szálkák elkerülése érdekében pangasiusból csináltam, isteni volt, mind elfogyott. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!