Hogyan kell úgy tárolni a kenyeret, hogy a legtovább élvezhető, nem kiszáradt, nem nedves, jó táplálél maradjon?
Figyelt kérdés
2019. okt. 27. 08:22
2/8 anonim válasza:
Fagyasztva.
Étkezés előtt 1-2 órával kiveszed, felállítod az asztalon, mint a kártyavár, és gyönyörűen frissen, puhán már eheted is.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Fagyasztás nélkül hogyan lehetne minél több napig ehető állapotban tartani?
A régi, (lassú) kovásszal készült kenyeret hogyan tárolták, hogy 1-2 hétig is kitartott?
2019. okt. 27. 17:02
5/8 A kérdező kommentje:
Oké, akkor meddig tartott ki? (Az biztos, hogy tovább, mint a mai kenyerek, mert a kelesztés alatt a baktériumok kiették belőle a cukrokat, így a penésznek kevesebb táptalaj maradt.)
2019. okt. 27. 17:12
6/8 anonim válasza:
Igen, még az 50-es, 60-as években sütöttek olyan kenyeret, amelyet vászonterítőbe csomagolva valóban 2 hétig is ehető volt, max. csak megszikkadt, de nem penészedett!!! De azokat még más technológiával, kézzel dagasztva... szerintem már olyan pék sem él, aki ismerte azt a módit.
7/8 Numberka1 válasza:
A megvágott kenyeret a vágott felével fém tálcára teszed, ( én a kenyérszeletelőt használom erre, csak arra figyelj, hogy a kenyér teljes vágott felülete érintkezzen a fémmel) letakarod konyharuhával. 1 hétig ehető, csak a héja lesz egy kicsit ropogós
8/8 anonim válasza:
Neten lehet rendelni kenyér tartó szatyrokat... Azt írták egy hétig friss... Én itthon konyharuhár használok nekem az is bevált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!