Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit tegyek, hogy a kiszáradt,...

Mit tegyek, hogy a kiszáradt, kemény füstölt kolbász újra élvezhető és ehető legyen?

Figyelt kérdés
Nagyobb mennyiséget kaptunk és régóta a hűtőben van és már igen kemény

2013. aug. 17. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Abáld meg forró vízben, de éppen csak egy pár percig.
2013. aug. 17. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

- karikázd fel, egy kis zsíron forgasd át, rakott krumpli közé rakva, a gőzben, tejfölös szaftban átpuhul, mire a többi is elkészül

- a bőrét törölgesd át, és száraz-bablevesbe, kb. 10-12 cm hosszú darabokban főzd meg, akár a levessel együtt, akár külön már ehető lesz

- vízben megfőzöd mint a virslit, és ugyanúgy mustárral, kenyérrel egy vacsit kiad

2013. aug. 17. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Hú, én nagyon szeretem úgy, minél kevesebb víz van benne, annál jobb, kőkeményen is megeszem, annál intenzívebb íze van.

Nem szoktam vele csinálni semmit, csak nagyon vékonyra szeletelem. Mondjuk kell hozzá egy jó éles és kemény (merev) kés, nehogy a kolbász győzzön, de azért megoldható.


Ha meg egyáltalán nem akarod így megenni, főzd el ide -oda.

Hozzá illő levesbe (bab, lencse, korhely) rakott dolgokba (krumpli, kelkáposzta) főzelékekhez, vagy akár reggelire rántotta alá csapkodj belőle. vagy vacsira franciapirítósba, a kenyér között a gőzben is felpuhul.

Vagy pizzára.

2013. aug. 17. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 intrepid ***** válasza:
53%
Rakott krumplihoz kitünő.
2013. aug. 17. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 supra01 ***** válasza:
Ledarálva, kolbászkrémnek. Az is fini!
2013. aug. 17. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 mustafa33 ***** válasza:
100%
Ha már csontkemény, a legjobban savanyú káposztában, káposztalevesben puhul meg.
2013. aug. 18. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Az is jó, a fehér-káposzta levesben!!!! De régen is ettem! :))))
2013. aug. 18. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Cass90 ***** válasza:
Mi is rakott krumpliba tettük, abba megfelel. Esetleg kukorica levesbe, bár én egyik ételt sem szeretem sem kolbásszal, sem virslivel (a levest).
2013. aug. 18. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!