Mit tegyek, hogy a kiszáradt, kemény füstölt kolbász újra élvezhető és ehető legyen?
- karikázd fel, egy kis zsíron forgasd át, rakott krumpli közé rakva, a gőzben, tejfölös szaftban átpuhul, mire a többi is elkészül
- a bőrét törölgesd át, és száraz-bablevesbe, kb. 10-12 cm hosszú darabokban főzd meg, akár a levessel együtt, akár külön már ehető lesz
- vízben megfőzöd mint a virslit, és ugyanúgy mustárral, kenyérrel egy vacsit kiad
Hú, én nagyon szeretem úgy, minél kevesebb víz van benne, annál jobb, kőkeményen is megeszem, annál intenzívebb íze van.
Nem szoktam vele csinálni semmit, csak nagyon vékonyra szeletelem. Mondjuk kell hozzá egy jó éles és kemény (merev) kés, nehogy a kolbász győzzön, de azért megoldható.
Ha meg egyáltalán nem akarod így megenni, főzd el ide -oda.
Hozzá illő levesbe (bab, lencse, korhely) rakott dolgokba (krumpli, kelkáposzta) főzelékekhez, vagy akár reggelire rántotta alá csapkodj belőle. vagy vacsira franciapirítósba, a kenyér között a gőzben is felpuhul.
Vagy pizzára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!