Az alufólia melyik felével kell lefedni az ételt és melyik van kívülről? A fényesebb vagy a mattabb?
Mielőtt még túlzottan belefolynánk a fényes-visszaverő rétegbe, elárulnám, hogy az csak a fényt veri jobban vissza a hőt, csak akkor, ha mögötte hőszigetelő réteg van. Ha hőelnyelés a cél, akkor a matt réteg gyorsabban nyeli el, de az csak a durvább felületnek köszönhető és csak nagyon minimális az eltérés a fényeshez képest. Talán tizedmásodpercben mérhető az eltérés.
Valójában nincs különbség a fényes és a matt oldal között, ez csak egy egyszerű gyártástechnológiai eltérés. Az alufóliát egy sor hengeren engedik át, ami egyre vékonyabbra nyújtja az alumíniumot, majd az utolsó görgőknél nem egyetlen fóliát engednek át, hanem két rétegben történik. A külső felületek a görgővel érintkeznek, míg a belső felük egymáshoz érnek és ezáltal lesz mattabb, majd újra szétválasztják a két réteg fóliát és külön tekercselik fel őket a bolti formára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!