Oldalast készülök sütni tepsiben (jól megpakoltam, több mint 2 kiló). Mi a kevésbé rossz, ha sütőfólia érintkezik a hússal, vagy, ha alufólia?
Köszi mindenkinek!!
Újabban olyanokat hallani, hogy az alufóliában sütni nem egészséges, mert az alufóliából káros anyagok jutnak át a kajába.
A fogpiszkáló akkor jó távtartónak, ha bőséges a fólia, lazán rá lehet tenni, vagyis nem szúrja ki.
Tortáknál szoktam alkalmazni, de csak óvatosan.
És, ha még érdekel, ahogy én csinálom, ha sok a hús , és alacsony a tepsi pereme:)
Pontosan az oldalast szoktam egy nagyobb magasfalú inox lábasban előpárolni zsírban, víz valóban nem kell alá, mert enged eleget.
fedő alatt hagyom, míg vissza nem sül zsírjára,- ekkor már sokkal kisebbek- és pakolom át a saját zsírjába egy tepsibe, amiben akkor már kényelmesen elfér.
Rá a fólia (igaz, én alut használok ) és mehet a sütés a teljes puhulásig, majd fólia nélkül szépen lepirítom, de csak annyira, hogy ki ne száradjon.
nem kell az alufóliától félni, ma már mindenről vannak pro és kontra állítások.
Sokak szerint káros a sütőzacskó is- pedig az általad említett sütőfólia- is hasonló lehet.
De ugyanígy vannak teóriák a teflon és a mikró káros hatását illetően is.
Nyugodtan vállalom a lepontozást is, de tudományos alap nélküli divathullámos véleményekre nem sokat adok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!