Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi fog történni a gyümölcslétő...

Botta Melinda kérdése:

Mi fog történni a gyümölcslétől felpuffadt műanyag palackkal a mélyhűtőben? A hidegtől lecsökken a gáz nyomása, vagy a megfagyó víz szétrepeszti a palackot a mélyhűtőben, és kiszabadul a nagy nyomású gáz? És aztán mi lesz?

Figyelt kérdés
Vettem egy kisebb, fél görögdinnyét, de nagyon kásás volt már, ezért az egészet összeturmixoltam egy kanál mézzel és és kb. ugyanannyi konyakkal, aztán beleöntöttem két kis műanyag palackba, és betettem a hűtőszekrénybe. Egy hét múlva felbontottam az egyiket. A dinnye beterítette a konyhát, engem is. A másik palackot gyorsan bevágtam a mélyhűtőbe. Vártam 24 órát, kinyitottam a mélyhűtő ajtaját, vízszintes kezdősebességgel kirepült belőle néhány könnyebb cucc, de a palack még sértetlen, úgyhogy visszacsuktam az ajtót, és most rettegek...

2019. szept. 1. 08:35
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Ennyire szereted csinálni a fesztivált? Az erősen cukros víz nem biztos, hogy egyáltalán megfagy a mélyhűtőben, ha mégis, esélyes, hogy kásás marad. De a műanyag palackok nem szoktak szétfagyni akkor sem, ha telitölti őket az ember vízzel, mert tudnak annyit tágulni. Ne rettegj, hanem vedd ki azt a palackot a mélyhűtőből, és vágd ki a nagykukába. Nem fog felrobbanni, ha nem nyitod ki, elég erősek ezek a palackok.
2019. szept. 1. 09:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Hú ha látnád mekkorát tud robbanni! Letépi a hűtő ajtaját. Én óvatosan kivenném és szabad téren próbálnám a kupakot meglazítani.
2019. szept. 1. 10:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Segít-e az óvatos meglazítás sikerében az előzetes hűtés? Mint a pezsgőknél?
2019. szept. 1. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!