Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért forr fell a télire...

Miért forr fell a télire eltett zoldpaszuly?

Figyelt kérdés
Már 2 adagott eltettem, es mind felforrt 3 nap utan es büdös. Felforrt sós vízben megfőztem, uvegekbe pakoltam és ráöntöttem a vízet, majd száraz dunsztba tettem. A tavaly sikerül ezzel a módszerrel, az idén nem.
2019. aug. 18. 07:59
 1/2 anonim ***** válasza:
88%
Vagy a bab volt éretlenebb, esetleg (gomba)fertözött (csak még nem látszott rajta), esetleg esö után közvetlen szedted, vagy az üveg nem volt teljesen tiszta (pl ha eltörölgeted, akkor már nem az), a fedél nem zár rendesen.
2019. aug. 18. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
89%

Mert nem tartottad be a házi befőzés szabályait.


ALAPSZABÁLYOK


Van néhány alapszabály, amit be kell tartani annak érdekében, hogy a befőzés eredménye ne romoljon meg, ne menjen kárba.


A befőzés alapszabályai a következők:


jó minőségű, hibátlan alapanyag


tisztaság, rend a konyhában


megfelelő előkészítés


főzési idő beállítása


légmentesen zárható üvegek


utólagos hőkezelés


alkalmas tárolóhely.


Ha az alapszabályokat betartod, bízhatsz abban, hogy nem fog kár érni, és egész télen élvezheted a befőzés munkájának gyümölcsét.

2019. aug. 18. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!