Miért forr fell a télire eltett zoldpaszuly?
Figyelt kérdés
Már 2 adagott eltettem, es mind felforrt 3 nap utan es büdös. Felforrt sós vízben megfőztem, uvegekbe pakoltam és ráöntöttem a vízet, majd száraz dunsztba tettem. A tavaly sikerül ezzel a módszerrel, az idén nem.2019. aug. 18. 07:59
1/2 anonim válasza:
Vagy a bab volt éretlenebb, esetleg (gomba)fertözött (csak még nem látszott rajta), esetleg esö után közvetlen szedted, vagy az üveg nem volt teljesen tiszta (pl ha eltörölgeted, akkor már nem az), a fedél nem zár rendesen.
2/2 anonim válasza:
Mert nem tartottad be a házi befőzés szabályait.
ALAPSZABÁLYOK
Van néhány alapszabály, amit be kell tartani annak érdekében, hogy a befőzés eredménye ne romoljon meg, ne menjen kárba.
A befőzés alapszabályai a következők:
jó minőségű, hibátlan alapanyag
tisztaság, rend a konyhában
megfelelő előkészítés
főzési idő beállítása
légmentesen zárható üvegek
utólagos hőkezelés
alkalmas tárolóhely.
Ha az alapszabályokat betartod, bízhatsz abban, hogy nem fog kár érni, és egész télen élvezheted a befőzés munkájának gyümölcsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!