Egy kezdő de magabiztos szakácslány milyen bográcsos kaját csináljon hávazatóra?
palacsinta.
azt mindenki szereti.
Palacsintát hogy lehet bográcsban csinálni?
Bográcsban azért nehezebb főzni,mint tűzhelyen. Könnyen leéghet,ha nem vagy elég ügyes.
én is a paprikáskrumplira szavazok....
olvasztasz szalonnát (20-30 dkg is akár) zsírnak rádobsz 4-5 fej apróra vágott hagymát, kis sót, jól megdinszteled, ráteszel 2-2,5 kg krumplit a zsírra közvetlen, kicsit párolgatod, hogy üvegesedjen a széle (ettől és a rengeteg hagymától lesz jó sűrű a szaft), majd mehet rá a pirospaprika (érje a zsír, hogy szép piros legyen, anyósom csodálkozik mindig, miért nem piros a kajája, pedig annyi paprikát használ :D )...felöntöd vízzel, hogy épp lepje a krumplit, 2 fej paprika, 2 nagy fej paradicsom, 3-4 fokhagymagerezd mehet bele....(kis só még vagy ha szoktál használni, akkor pirosarany, erős pista)...ha a krumpli kész, mehet bele a virsli v. kolbász vagy mindkettő és kb 2-3 perc alatt készre főzöd
ha szeretitek keverhetsz bele előre megfőzött nokedlit és kis tejföllel tálalod
vagy ha pikánsat akarsz, akkor beledobhatsz a főzés elején 2-3 szár kaprot ;) - tudom, hogy hülyén hangzik, de egyszer nem nagyon vittünk ki a telekre fűszereket, anyósom ősrégi vackait meg nem akartam használni ezért összeszedtem némi újhagymát és kaprot, lesz ami lesz alapon, isteni volt a krumpli :D
Köszi, nagyon rendesek vagytok.
Megírom, mit főztem és hogy milyen lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!