Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Almát hogy használhatom fel?

Almát hogy használhatom fel?

Figyelt kérdés

Kaptunk egy vödör almát. Kisebbek, nem olyan, mint a bolti. Ki is kell vagdosni, mert hibásak.

Hogy használhatnám fel?

Hasznos információk :

-Sütőm nincs(tehát almás sütiket nem tudok csinálni)

-van babám, aki már eszik gyümölcsöt (neki általában frissen főzök, Max másnapra készítem el a püréket)

-holnap indulunk nyaralni ( csütörtökön jövünk, nem tudom, addig nem romlik - e meg)

-üveget most nem tudok szerezni, hogy lekvarkent esetleg elrakjam, de kis zacskóim vannak, ami kifejezetten fagyasztóban történő tarolasra jó

-turmixom, botmixerem van

2019. aug. 11. 13:21
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Én lereszelném, édesíteném ha kell, egy kis fahéj hozzá, jól megpárolni, kihűteni, aztán műanyag dobozba bele, majd fagyasztó. Aztán bele keverheted később zabkásába, palacsintába, stb.
2019. aug. 11. 14:45
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Hogy csütörtökig kibírja e, azt nem tudom, majd meglátod!

Utána pucold meg, az egészséges részét reszeld le káposztareszelőn, nyomd ki a levét (ivólé) a többit meg adagonként fagyaszd le.

Tudsz majd belőle készíteni almás palacsintát magatoknak:

[link]

A babának meg mixelve/turmixolva pürét.

2019. aug. 11. 14:49
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

Mindenképpen érdemes kivágni a jó részeket, ha van most időd. Utána két ötlet:

* lereszeled vagy leturmixolod, és kb. 1 bögrényi adagonként lefagyasztod. Utána ezeket az adagokat fel tudod használni süteményhez vagy házi gyümölcsjoghurthoz (800 g-os vödrös joghurthoz keversz 1-2 adag kiolvasztott almát+cukrot vagy édesítőt ízlés szerint, esetleg kis citromlevet).

* a megtisztított almára citromlevet csöpögtetsz, és fedeles műanyag dobozban csütörtökig megvár (de útikajának is jó, ha autóval vagy vonattal mentek),

* ha ma kompótot főzöl, a hűtőben az is eláll csütörtök-péntekig. Kicsit savanyítsd meg citromlével, ha nem savanyú az alma eleve.

Hámozás ízlés szerint, pluszmunka, és te tudod, mennyire zavarnak titeket a héjak (engem nem). Én ezeket csinálnám, ha lenne időm. Ha nem lenne, akkor bepakolnám az almát a hűtőbe, aztán hazaérve kidobálnám ami megromlott (kb. egyharmad maximum szerintem).

2019. aug. 11. 14:52
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
Ja, és ha van gépi reszelőd (néhány turmixhoz adnak), érdemes ekkora mennyiségnél elővenni. De reszelés helyett a turmixolás is jó.
2019. aug. 11. 14:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden évben teszek el a fagyasztóba lereszelve almát. Nekünk is nagyon sok alma terem a kertben és ilyenkor nincs sok időm pepecselni vele.

Télen nagyon jó elővenni, mindenbe fel lehet használni, amibe reszelt alma kell.

2019. aug. 11. 16:16
 6/6 anonim ***** válasza:
En almalevet csinalok, van gyum.centr., kivagom a kozepet mindnek, almalevet csinalok, majd a maradek turmix es mehet akarmibe. Palacsinta, suti, siman enni. Az alma mindenre jo kb, univerzalis.
2019. aug. 11. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!