Most akkor tényleg nem használhatom 200°C felett?
Vettem a tescoban két pizzasütő formát.( [link] ) Aminek az anyaga acél, szilikon bevonattal. Csak otthon olvastam, hogy 200 fokig lehet használni. Ez már régen rossz, mert én eddig is max. hőmérsékleten(300°C) sütöttem a pizzát, ahogy azt kell is.
Mennyire kell ezt komolyan venni? Mi történhet ha mégis magasabb hőfokon sütök? Deformálódik, káros anyagok oldódnak ki, vagy mifene?
mit sütsz te 300 fokon? :DDDDDDDD
szént vacsorázol? :DDDD
1-es és 4-es válaszoló: pedig nincs igazatok.. A tescos mirelit pizzát lehet hogy 200 fokon kell "sütni"(bár az inkább kiolvasztás és pirítás), de a rendes pizzatésztát minél magasabb hőmérsékleten kell sütni. A digók kemencében sütik a pizzát, bevágják a lángoló tűz mellé, 2-3 perc alatt készre sül. Ha rákerestek az autentikus nápolyi pizzériákra vagy akárcsak pesten elmentek egy igazi pizzériában látszik hogy milyen a kemencében sült pizza, pici fekete foltok vannak rajta.
Az igazán jó pizzának valahogy így kell kinéznie. Sajnos ez sütőben nem annyire érhető el, kemencében az igazi.
Tessék, harmadik bekezdés, ötödik és hatodik sor. A pizzát kemencében 360-400 fokon sütik. Olaszok, tehát csak értenek hozzá..
# 7
Bírom amikor olyan valaki beszél magas lóról akinek köze nincs a témához. Tényleg ma már nem is kell Olaszországba menni, elég egy kicsit utánaolvasni hogy tudd hogy az eredeti pizzát kemencében akár 400 fokon sütik, és hidd el köze nincs a 200 fokon kutyult dolognak, ami inkább kemencés lepény. Budapesten van már jó pár kemencés pizzéria, ajánlom hogy kóstold meg, de lehet hogy vidéken is vannak, mindenképp próbáld ki.
Vedd komolyan azt amit a használati utasításban olvastál, azt a 200 fokot.
Évekkel ezelőtt egy tortaformát vásároltunk a Tescoban, nem csakhogy deformálódott, de elkezdett olvadni és szétfolyni az egész sütőforma.
Pizzát tepsiben sütöm, a legelső, még békeidőbeli komfort gáztűzhelyünkből való, szétrobbantani sem lehet, atom biztos :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!