Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most akkor tényleg nem használ...

Most akkor tényleg nem használhatom 200°C felett?

Figyelt kérdés

Vettem a tescoban két pizzasütő formát.( [link] ) Aminek az anyaga acél, szilikon bevonattal. Csak otthon olvastam, hogy 200 fokig lehet használni. Ez már régen rossz, mert én eddig is max. hőmérsékleten(300°C) sütöttem a pizzát, ahogy azt kell is.

Mennyire kell ezt komolyan venni? Mi történhet ha mégis magasabb hőfokon sütök? Deformálódik, káros anyagok oldódnak ki, vagy mifene?

2016. nov. 24. 20:51
1 2
 1/13 anonim válasza:
13%

mit sütsz te 300 fokon? :DDDDDDDD

szént vacsorázol? :DDDD

2016. nov. 24. 21:01
 2/13 A kérdező kommentje:
Jót mulatsz magadon?!:) Mint írtam pizzát sütök, és nézz utána, ha gondolod linkelek, hogy a lehető legmagasabb fokon süsd a pizzát!! Így tettem én is, és remek pizzák sültek mindig. A kemencében hány fok van okoska? Elárulom: 450°C Ott,2-3 perc alatt készül el a kerek fincsiség. Nyilván ez a konyhában nem megoldható, de a lehető legmagasabb hőfokot kell alkalmazni. Ma is okosabb lettél!!
2016. nov. 24. 21:07
 3/13 A kérdező kommentje:
Ha túlsülne sem szént ennék, hanem esetleg szenet!:D
2016. nov. 24. 21:11
 4/13 anonim ***** válasza:
21%
Tényleg jo lenne ha linkelnél MEGBIZHATO FORRÁST a sütés höfokára. Mert az a 450 fok C NAGYON magasnak tünik. A felülete megég mig a közepe fel sem melegszik.
2016. nov. 24. 21:47
 5/13 gömbicica ***** válasza:
61%
dobd el, vagy add a szomszédnak a pizzasütő formádat, és süsd a régiben amit 300 fokon használtál.
2016. nov. 24. 22:42
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

1-es és 4-es válaszoló: pedig nincs igazatok.. A tescos mirelit pizzát lehet hogy 200 fokon kell "sütni"(bár az inkább kiolvasztás és pirítás), de a rendes pizzatésztát minél magasabb hőmérsékleten kell sütni. A digók kemencében sütik a pizzát, bevágják a lángoló tűz mellé, 2-3 perc alatt készre sül. Ha rákerestek az autentikus nápolyi pizzériákra vagy akárcsak pesten elmentek egy igazi pizzériában látszik hogy milyen a kemencében sült pizza, pici fekete foltok vannak rajta.

[link]

Az igazán jó pizzának valahogy így kell kinéznie. Sajnos ez sütőben nem annyire érhető el, kemencében az igazi.

2016. nov. 24. 22:49
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
300 fok? Mondd, te normális vagy? Mutass nekem egy szakácsot, aki 300 fokon vagy felette süti a pizzáját! Milyen pizza lesz abból szerinted? Ettél te már egyáltalán pizzát?
2016. nov. 24. 22:49
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Tessék, harmadik bekezdés, ötödik és hatodik sor. A pizzát kemencében 360-400 fokon sütik. Olaszok, tehát csak értenek hozzá..

2016. nov. 24. 23:21
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

# 7

Bírom amikor olyan valaki beszél magas lóról akinek köze nincs a témához. Tényleg ma már nem is kell Olaszországba menni, elég egy kicsit utánaolvasni hogy tudd hogy az eredeti pizzát kemencében akár 400 fokon sütik, és hidd el köze nincs a 200 fokon kutyult dolognak, ami inkább kemencés lepény. Budapesten van már jó pár kemencés pizzéria, ajánlom hogy kóstold meg, de lehet hogy vidéken is vannak, mindenképp próbáld ki.

2016. nov. 24. 23:32
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Vedd komolyan azt amit a használati utasításban olvastál, azt a 200 fokot.

Évekkel ezelőtt egy tortaformát vásároltunk a Tescoban, nem csakhogy deformálódott, de elkezdett olvadni és szétfolyni az egész sütőforma.

Pizzát tepsiben sütöm, a legelső, még békeidőbeli komfort gáztűzhelyünkből való, szétrobbantani sem lehet, atom biztos :D

2016. nov. 25. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!