Most akkor tényleg nem használhatom 200°C felett?
Vettem a tescoban két pizzasütő formát.( [link] ) Aminek az anyaga acél, szilikon bevonattal. Csak otthon olvastam, hogy 200 fokig lehet használni. Ez már régen rossz, mert én eddig is max. hőmérsékleten(300°C) sütöttem a pizzát, ahogy azt kell is.
Mennyire kell ezt komolyan venni? Mi történhet ha mégis magasabb hőfokon sütök? Deformálódik, káros anyagok oldódnak ki, vagy mifene?
mit sütsz te 300 fokon? :DDDDDDDD
szént vacsorázol? :DDDD
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
1-es és 4-es válaszoló: pedig nincs igazatok.. A tescos mirelit pizzát lehet hogy 200 fokon kell "sütni"(bár az inkább kiolvasztás és pirítás), de a rendes pizzatésztát minél magasabb hőmérsékleten kell sütni. A digók kemencében sütik a pizzát, bevágják a lángoló tűz mellé, 2-3 perc alatt készre sül. Ha rákerestek az autentikus nápolyi pizzériákra vagy akárcsak pesten elmentek egy igazi pizzériában látszik hogy milyen a kemencében sült pizza, pici fekete foltok vannak rajta.
Az igazán jó pizzának valahogy így kell kinéznie. Sajnos ez sütőben nem annyire érhető el, kemencében az igazi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Tessék, harmadik bekezdés, ötödik és hatodik sor. A pizzát kemencében 360-400 fokon sütik. Olaszok, tehát csak értenek hozzá..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
# 7
Bírom amikor olyan valaki beszél magas lóról akinek köze nincs a témához. Tényleg ma már nem is kell Olaszországba menni, elég egy kicsit utánaolvasni hogy tudd hogy az eredeti pizzát kemencében akár 400 fokon sütik, és hidd el köze nincs a 200 fokon kutyult dolognak, ami inkább kemencés lepény. Budapesten van már jó pár kemencés pizzéria, ajánlom hogy kóstold meg, de lehet hogy vidéken is vannak, mindenképp próbáld ki.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Vedd komolyan azt amit a használati utasításban olvastál, azt a 200 fokot.
Évekkel ezelőtt egy tortaformát vásároltunk a Tescoban, nem csakhogy deformálódott, de elkezdett olvadni és szétfolyni az egész sütőforma.
Pizzát tepsiben sütöm, a legelső, még békeidőbeli komfort gáztűzhelyünkből való, szétrobbantani sem lehet, atom biztos :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!