Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen fűszereket vásároljak,...

Milyen fűszereket vásároljak, és melyiket milyen ételekhez, alapanyagokhoz használhatom?

Figyelt kérdés

Egy minimális gyorstalpalót kérnék tapasztalt konyhatündérektől.

Szeretek minden zöldséget, halat, csirkehúst, tésztaféléket, de mindig zavarban vagyok, mivel ízesítsem. Segítenétek?

2013. jan. 3. 21:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Írd be a Google-ba, hogy Fűszerkalauz. Ott részletes ismertetőt találsz.

De ne csak baromfihúst egyél, hanem másfajtát is.

2013. jan. 3. 21:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Húsokhoz vegyél fűszerkeveréket, szerintem. Legyen mondjuk egy sertés, egy grill és egy hal fűszerkeverék. Alapfűszerekből feltétlen legyen, só, bors, paprika, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, chili, petrezselyem, rozmaring, koriander, curry, fahéj, szerecsendió. Ezek szerintem elég sokoldalúak, nagy meglepetés nem érhet, ha ezeket tartasz otthon.
2013. jan. 3. 21:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Fűszerkeverékeket NE vegyél, mert felesleges sót is tartalmaz, és drágák is. Legfeljebb nézd meg, hogy milyen fűszerek vannak benne. Az alapján te is összeállíthatod a keverékeket sokkal olcsóbban.
2013. jan. 3. 21:49
 4/5 anonim ***** válasza:

A 2-es által felsorolt alapfűszerek listájához még írd hozzá a köménymagot, az kimaradt. Mind a borsból, mind a köménymagból vegyél őröltet is és szemeset is, mert hol egyik, hol másik kell. Most nem emlékszem, a babérlevél ott van-e a listában, az is kell, no meg (bár nem a fűszerek között tartjuk) a fokhagymáról se feledkezz meg.

Fűszerkeveréket én sem ajánlom, egyrészt felesleges pénzkidobás, másrészt valóban nagyon sok olyan adalékanyagot, és tartósítószert tartalmaznak, ami sok esetben még az ízükön is kiérződik, és a főttnek, sültnek teljesen más ízt adnak, mintha természetes fűszereket használnál.

Nagyon ritkán használok Delikátot, ill. most már inkább az Ízvarázst, ill. esetenként egy-egy húsleveskockát. Ezeket inkább csak végszükség esetén, nem fűszerek, hanem répa-gyökér helyett veszem elő.

2013. jan. 4. 08:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Én még a majorannát, és a tárkonyt is bevenném a buliba, az sem árt, ha van.
2013. jan. 5. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!