Milyen fűszereket vásároljak, és melyiket milyen ételekhez, alapanyagokhoz használhatom?
Egy minimális gyorstalpalót kérnék tapasztalt konyhatündérektől.
Szeretek minden zöldséget, halat, csirkehúst, tésztaféléket, de mindig zavarban vagyok, mivel ízesítsem. Segítenétek?
Írd be a Google-ba, hogy Fűszerkalauz. Ott részletes ismertetőt találsz.
De ne csak baromfihúst egyél, hanem másfajtát is.
A 2-es által felsorolt alapfűszerek listájához még írd hozzá a köménymagot, az kimaradt. Mind a borsból, mind a köménymagból vegyél őröltet is és szemeset is, mert hol egyik, hol másik kell. Most nem emlékszem, a babérlevél ott van-e a listában, az is kell, no meg (bár nem a fűszerek között tartjuk) a fokhagymáról se feledkezz meg.
Fűszerkeveréket én sem ajánlom, egyrészt felesleges pénzkidobás, másrészt valóban nagyon sok olyan adalékanyagot, és tartósítószert tartalmaznak, ami sok esetben még az ízükön is kiérződik, és a főttnek, sültnek teljesen más ízt adnak, mintha természetes fűszereket használnál.
Nagyon ritkán használok Delikátot, ill. most már inkább az Ízvarázst, ill. esetenként egy-egy húsleveskockát. Ezeket inkább csak végszükség esetén, nem fűszerek, hanem répa-gyökér helyett veszem elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!