Füstliben van E250. Szerintetek ez mennyire egészséges, vagy még belefér?
Ímé:
.
Ha "egészséges" alatt azt érted, hogy életminőséged érdekében kivánatos-e, akkor: nem egészséges.
Ha arra vagy kiváncsi: káros-e, akkor a virsliben lévő mennyiség nem árt egészségednek.
Ha egészséges alatt azt érted, hogy nem halsz meg Botulizmus-ban, akkor igen egészséges, hogy van benne E250.
Más egyébként a feldolgozott húskészítmények, amin belül a virsli nem éppen a csúcs minőség, a füstli meg még annyira sem, nem számítanak egészségesnek. Ettől függetlenül nyugodtan edd, nem ez fog megölni, és heti egy adag virslitől sem fogsz bélrákot kapni.
Én most januárban az E250-től fulladozok. Azóta már a nátrium-nitrát is okoz nálam rosszullétet. Ez a pác só. Majdnem minden élelmiszerben benne van, csak amit te magad készítesz, abban nincs. Főzni kell. Párizsik, kolbászok, félkész termékek, sajtok, stb. mindenben benne van. Egyébként rákkeltő.
Végülis salétromot eszel, mint ami a falban van öreg házaknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!