Szerintetek egy egészséges étrendbe belefér heti egy túró rudi?
Szinezék nincs benne,cukor van.
Ez alapján eldöntheted.
Van benne káros anyag, az biztos. Az almában is, amit a boltban veszel, jegyzem meg.
Nincs tökéletesen egészséges étrend, normál embernek, aki nem tud kizárólag vegyszermentes és jól tartott állattól származó ételeket enni, főleg nincs...
De ha agyonparázod a dolgokat és alig mersz valamit enni, az tuti egészségtelen.
Nézd, ha sportolsz, akkor is képződnek szabad gyökök és mikroszakadások. Ha levegőt veszel, az sokszor nem kristálytiszta... A test tudja kezelni a dolgokat, az egészségtelen hatásokat is, amíg azok nem burjánzanak túl.
Szóval ha teszel az egészségedre, akkor könnyen megjárhatod, legalábbis idővel, de ha alapvetően sokat teszel érte s néha esik be egy nem kifejezetten mérgező, de nem előnyös étel, az nem valószínű, hogy akár megrövidíti az életed... Úgyhogy ha az neked fontos, jólesik, szabadságot ad, akármi, akkor néha pont hogy megéri. A kihagyása miatti stressz és frusztráció szerintem rosszabb, amíg nem a legrosszabb ételeket választod.
Az én életmódomba ma már nem fér bele a túró rudi, de nekem nem is hiányzik. Másnak belefér s azzal sincs semmi baj. Ha ez az egészségtelen az étkezésedben, akkor átkozottul jól csinálod.
Naponta is. Példának okáért nagyon sokan a 80-20 arány betartására esküsznek. Ez azt jelenti, hogy 80%-ban egészségesen étkeznek (és persze mozognak mellé), a fennmaradó 20%-ban pedig gyakorlatilag bármit ehet az ember. :)
Én egyébként azt gondolom, hogy egy ember nem akkor él egészséges életmódot, ha megvon magától minden édességet vagy kalóriadús ételt. Persze ez testalkattól is függ, de ehetsz bármit, csak mértékkel. Én este már csak gyümölcsöt és zöldséget eszek, de reggel például mindig megiszom a kávémat (cukorral), és általában még egy darabka péksüti is belefér. Napközben gyakran eszem salátát, de ha éppen töltött paprikát főz valaki, hát istenem, nem ez fogja tropára vágni az egészségemet.
Szóval szerintem fontos a mértékletesség, a megfelelő folyadék elfogyasztása és a testmozgás- és aki ennek eleget tesz, az szerintem nem él egészségtelen életet.
Szerintem is belefer naponta is :D en is mar egy ideje kovetem az egeszseges etrendem, es mar a legtobb edesseget nem is kivanom, viszont a turo rudirol nem tudok lemondani, es van, hogy minden nap eszek egyet
Ez sokkal jobb mintha pl egy egesz zacsko chipset ennel, mert sokkal karosabb, ez meg csak egy kis szelet turo rudi, belefer..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!