Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tényleg ennyire egészségtelen...

Nataaliavok kérdése:

Tényleg ennyire egészségtelen lenne a margarin?

Figyelt kérdés
Pinteresten találtam egy ilyen képet ,amin az volt hogy ezt edd meg ezt ne edd ,tehát egy szabad lista és egy tiltó lista,ami engem meglepett hogy a margarin az az utóbbin volt.Belém már alsó tagozatban az általános suliban azt nevelték hogy sokkal jobb mint a vaj..Valóban rossz ,vagy csak mostanában ilyen rossz a híre?

2019. jún. 23. 11:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%
Nekünk már 20 éve (1999-ben) is azt tanították, hogy a margarin a transz zsirsavak miatt nem egészséges. Szóval nem mostanában van rossz híre.
2019. jún. 23. 11:56
 2/18 anonim ***** válasza:
36%
Valóban rossz.
2019. jún. 23. 12:05
 3/18 anonim ***** válasza:
65%

[link]

Ez a legjobb tudományos video erről :)

2019. jún. 23. 12:05
 4/18 anonim ***** válasza:
72%
Évtizedenként változik, hogy valami egészséges-e vagy sem. Már hallottuk, hogy nem egészségesek a vörös húsok, aztán mégis, nem egészséges a tej, aztán mégis, nem egészséges a zsír, nem egészséges a tojás, aztán mégis, stb. Én nem foglalkoznék a helyedben ilyesmivel. Egy csomó szennyet beszívunk a levegővel, a víz meg a kaja pedig, amit beviszünk, tele van műanyaggal. A margarin a legkisebb probléma.
2019. jún. 23. 12:11
 5/18 anonim ***** válasza:
41%
Akkor nálatok az iskolában komoly bajok vannak, mivel soha az életben nem volt egészséges. A vaj sem kifejezetten az persze, de hosszú távon sokkalta jobb, mint a margarin. Alternatíva még az olívaolaj, bár ezt inkább pirítóson szokták használni, és nem mindenki bírja elviselni "nyersen".
2019. jún. 23. 12:42
 6/18 anonim ***** válasza:
52%
Láttad pinteresten? Ez aztán a tudományos bizonyíték!
2019. jún. 23. 13:15
 7/18 anonim ***** válasza:
34%
Tudom, hogy régen nagy marketingje volt, a csapból is ez folyt, de igazából rohadtul egészségtelen. Köze nincs a természetes zsiradékokhoz, műanyag cucc az egész.
2019. jún. 23. 15:09
 8/18 anonim ***** válasza:
75%

Én már ott elvesztettem a fonalat, amikor évtizedekig sulykolták, hogy ne zsírral főzzünk, hanem olajjal, mert milyen egészségtelen a zsír.

Most meg az ellenkezőjét hallom az olajról, mert "bezzeg a mangalicazsír..."

Egyél ami jólesik, ha margarin, akkor margarint, biztos nem kilószámra fogod naponta enni!

Ezen az alapon soha nem ihatnál egy üdítőt, vagy egy pohár kólát (sem a cukrozottat, sem az édesítőszerest, mert mindegyik ördögtől való) nem ehetnél egy süteményt, de újabban C vitamint se egyél, mert vesekövet kapsz tőle, ne menj a napra, de mindenféle sülteket is mellőzz, mert rákos leszel... és folytathatnám a végtelenségig.

Mindent lehet! A titok a mértékletesség.

Ahogy napi egy pohár jó minőségű vörösbor gyógyszer, de egy-két liter már alkoholizmus, ami rongyolja a májad.

2019. jún. 23. 16:34
 9/18 anonim ***** válasza:
53%
A mai, modern eljárással készülő margarinokban nincsenek transzzsírsavak. Szóval nem egészségtelenebb, mint a vaj.
2019. jún. 23. 16:54
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ ,a volt sulimmal pedig nincs semmi baj,tényleg ezt mondták,hogy a vaj túl zsíros meg hízlal stb.Ezzel viszont nem igazán foglalkozok,mivel eszek vajat is ,csak margarinból picit többet de igyekszem a jobb minőségű terméket választani belőle.
2019. jún. 24. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!