Miért nem jellemző nálunk, hogy étkezési célokra is tenyésztenének szamarat, illetve lovat?
Kapható mindkettő, de jellemzően magasabb árakon,mint a többi...
És ugye az ár sok mindent visz, a Te állataid nem versenyképesek.
Mert sokaknak inkább házi állatok nem pedig haszonállatok, főleg a ló.
A lovat továbbra is használják hátasállatként, nyilván nem annyira mint 200 évvel ezelőtt de nem halt ki ez a funkciója. A különböző ló/lovas versenyekről nem is beszélve
Lovat ilyen celra tartani draga, kenyes allat, draga megvenni is, etetni is (mivel ugye nem eszik meg akarmit), a husa meg semmivel nem jobb, mint a 'standard', direkt hustermelesre tenyesztett marhae. Sokkal inkabb megeri sportcelokra tartani, mert azzal sokkal tovabb lehet vele penzt keresni.
A szamar meg egyszeruen keves hust ad, rossz a kihozatala. Ugyanigy pl. kecsket is csak ott tartanak jelentosebb szamban a husaert, ahol mas, nagyobb allat nem el meg mert keves a legelnivalo.
Ugyan én vegetáriánus vagyok, de gyakran látok pl lòkolbàszt.
Szerintem az emberek nagy része háziállatként tekint rá és nem enné meg. A szamár is "cuki" úgyhogy szintén.
A húsevés sok embernél csak a megszokott fajtáknàl megy, idegen fajtájú állatot nem szívesen eszik a legtöbb ember szerintem.
A tyúk /malac megszokott, de a ló új és bizarr. Szerintem.
A lóhús csak manapság számít kuriózumnak meg különlegességnek.
Régen csak akkor ették, mikor nem volt más. Nyilván nem ok nélkül.
Ezeket a patásokat célzottan a húsukért nevelni egyszerűen drága, gazdaságtalan.
A hús minősége sem indokolja a célzottan vágó állatként tartást, kuriózumként megveszik néhányan, de nincs komoly piaca, az igényeket kielégíti az is, ami van.
Kecske húst is azért lehet ritkán venni az üzletekben, mert nincs rá igény, egyszerűen nem tudnák eladni, ha tele pakolnák a boltokat kecskével.
A ló, szamár, öszvér különben is szinte társa volt az embereknek, azokat csak kényszerből vágták le, vsgy megsérült, beteg lett, megöregedett az állat, vagy éhinség idején.
A lényeg azomban az, hogy egyszerűen költséges célzottan vágóhídra nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!