Ti felétek szokás úgy hívni a töltött káposztát hő hogy galuska?
Figyelt kérdés
Én eddig abban a hitben éltem hogy mindenki ezt szokta rá mondani, de egyik nap az osztálytársaimmal beszélgettem, és ők azt mondták hogy galuskát ők egyáltalán nem használják a töltött káposztára2019. máj. 30. 16:52
11/19 A kérdező kommentje:
Megnéztem. Oda a geluska mellé a galuska is oda van írva
2019. máj. 30. 17:54
13/19 anonim válasza:
Mi az hogy " káposztát hő hogy galuska"?
14/19 anonim válasza:
Szabad tudni melyik ez a falu?
15/19 A kérdező kommentje:
13. Az autocorrect csupán
2019. máj. 30. 19:33
16/19 anonim válasza:
Biztos a falun is autocorrect van.
17/19 anonim válasza:
Ne nézzetek hülyének, használjátok a google-t. Teveli galuskafesztivál.
18/19 anonim válasza:
Erdélyben hallottam már többször a töltött kápira, hogy galuska.
19/19 anonim válasza:
"A Galuska Fesztivál Tevel gasztronómiai rendezvénye. A galuska itt kicsit más értelmet nyer. A teveliek ugyanis a nokedli helyett a töltött káposztát hívják így. Együtt töltik a helyiek és a vendégek, székelyek és svábok, több ezres számban. A gasztroélmények mellé hagyományőrző szervezetek kulturális műsorát és koncerteket is kap az ide látogató – tájékoztatott Asztalos Zoltán, a Teveli Fiatalok Egyesületének (TEFE) elnöke. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!