Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A halakat általában miért nem...

A halakat általában miért nem szokás a húsokhoz sorolni?

Figyelt kérdés
2018. okt. 9. 12:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert a keresztény/katolikus/stb. vallásban ezt szabad volt böjt alatt is enni, a melegvérü állatok húsát nem.
2018. okt. 9. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
15%
Mert nem emlősök.
2018. okt. 9. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ritka hüle vagy 2-es. :)


Mert a csirke az emlős ?!

2018. okt. 9. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Mert nem emlősök."


A csirke sem.


Mivel a halak izomszövete teljesen más szerkezetű, mint az emlősöké és a madaraké, a gasztronómia hagyományosan csak az utóbbiakat sorolja a húsok közé.


Történelmileg a hal a zsidó hagyományban nem tartozik a húsokhoz, semleges kategória a zöldségekkel, gyümölcsökkel együtt.

2018. okt. 9. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!