A halakat általában miért nem szokás a húsokhoz sorolni?
Figyelt kérdés
2018. okt. 9. 12:31
1/4 anonim válasza:
Mert a keresztény/katolikus/stb. vallásban ezt szabad volt böjt alatt is enni, a melegvérü állatok húsát nem.
3/4 anonim válasza:
Ritka hüle vagy 2-es. :)
Mert a csirke az emlős ?!
4/4 Andizsuzsi válasza:
"Mert nem emlősök."
A csirke sem.
Mivel a halak izomszövete teljesen más szerkezetű, mint az emlősöké és a madaraké, a gasztronómia hagyományosan csak az utóbbiakat sorolja a húsok közé.
Történelmileg a hal a zsidó hagyományban nem tartozik a húsokhoz, semleges kategória a zöldségekkel, gyümölcsökkel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!