Mennyire fontos a leves az étrendünkből?
Levest EGYÁLTALÁN NEM KELL enni, ahogy fött ételt sem!
Az embernek NINCS SZÜKSÉGE erre, tökéletesen meg tud élni minden károsodás nélkül nyers élelmiszereken is (kivéve a húst).
A leves meg tipikusan az az étel, amit legfeljebb azért "kell" enni, mert valaki szereti, egyébként semmi pozitív nincs benne a többi fött ételhez képest.
Én évtizedek óta nem ettem. Sok buta beszòlàst kaptam már, szerintem nincs túl sok alapja. Kb 2,5 liter vizet fogyasztok naponta. Egyéb tàp anyagokat a főételből és a kisebb etkezesekbol nyerek.
Szerintem nincs igazán jelentősége, túl van hypolva
Egyáltalán nem kell levest enni, nem fontos.
Ettől eltekintve egészséges, főleg, hogy a lakosság jelentős része túlsúlyos. A leves alacsony kalóriatartalmú, és eltelít, így a magasabb kalória tartalmú főétellel kevesebb kalóriát viszel be.
De nem kell túl misztifikálni a dolgot, nem minden leves kalóriaszegény, vagy kimondottan egészséges(pl gulyásleves, egyes krémlevesek), de az átlagos magyar konyhában főétkezés előtt fogyasztott levesek jó része az, pl húsleves, borsóleves, gombaleves, zöldségleves.....
#2. Már miért ne lenne benne pozitív, pl. a jó sok zöldséggel megpakolt húslevesben? Plusz én a húsleves lét félre teszem, és abból szoktam még krémlevest készíteni különböző zöldségekkel. Ezen kívül a káposztafélékből készült levesek is nagyon egészségesek, ráadásul tartalmasak is. pl. a frankfurti levest is az egészséges kategóriába sorolom, és a kelkáposzta igen hasznos tápanyag.
Itt a kérdés ugye az volt, hogy mennyire fontos. Olyanoknál tartom fontosnak, akik egyébként túl kevés zöldséget esznek, és csak így tudnak a szervezetükbe egy kis vitamint és növényi rostot csempészni. Sajnos a szüleimnél sem szerepel az asztalon a fő fogás mellé friss zöldség. Volt hogy mikor nálam vendégeskedtek, friss salátát szolgáltam a pörkölt mellé, de apám azt mondta hogy ő nem nyúl, hogy ilyent egyen.
Ilyen hozzáállású emberek azért általában megfőzve megeszik a zöldségeket, bár tudjuk, hogy a hőkezeléstől sok értékes tápanyagot veszít, de még mindig több mint a semmi.
Köztudott, hogy a mediterrán emberek sokkal egészségesebbek, és ritkán kövérek. Volt egy arab származású orvosom, aki mindig azt mondta, hogy mindegy mit eszel de mindig legyen mellé sok zöldség. Az ő konyhájukban sem divat igazán a leves, viszont tényleg rengeteg zöldséget esznek húsok mellé.
Sajnos mi ebben is le vagyunk maradva, mert nálunk az ismert köret krumpli vagy rizs, pedig nagyon színes választék van más zöldségköretekből is, mint pl. párolt répa, brokkoli, spárga és sorolhatnám még.
Napi szinten születnek kérdések itt is egy főzős csoportban is, hogy mit lehet készíteni krumplin és rizsen kívül hús mellé. Nem tudják!!! Pedig ott várják a sorsukat a zöldségesnél.
Vagy "mit lehet csinálni spárgából?" Mit? Megenni.
Ha eljutna az emberek tudatáig mire való az a sok színes izé a zöldségesnél, akkor azt mondanám nem szükséges a leves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!