Zabpehelyt, hogy kell enni?
Vettem magamnak egy csomaggal, gondoltam jó lesz reggelinke. Az ízével önmagában nincs is gond, az elkészítésével annál inkább.
Először leforáztam magamnak. Borzalmas lett a végeredmény. Kicsit felszívta a vizet amit meg nem az meg fehéres nyálka lett. Kis szenvedéssel meg ettem, de nem szívesen enném így mégegyszer.
Másodszor megfőztem. Sokkal jobb lett, egészen addig amig nem kezdett el kihűlni. Megkeményedett, olyan lett mint a gumi és az íze is rémálom. Ebből az utolsó kanalat már nem tudtam leerőltetni, mert már kezdett visszajönni a többi.
Gyanítom, hogy én vagyok ilyen ügyes, hogy egy tál zabpehelyt nem tudom megcsinálni. Az lenne a kérdésem, hogy ez ilyen vagy én rontottam el? Ha ez ilyen, hogy lehet ezt megenni?
Én se megfőzni, se állni hagyni nem szoktam. Összekeverem magokkal, gyümölcsökkel, egyéb müzlibe való dolgokkal, meg joghurttal vagy tejjel, esetleg kefirrel. Így nyugodtan lehet sűrűre is csinálni. 30-40 g zabpelyhet szoktam egyszerre felhasználni, egy 150 g-os joghurt elég hozzá, főleg, ha a gyümölcsnek is van egy kis leve, ami hígítja.
Vízzel nem nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!