Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A durum tészták eleve teljes...

A durum tészták eleve teljes kiőrlésűek, vagy nem?

Figyelt kérdés
2019. máj. 9. 01:44
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
nem
2019. máj. 9. 05:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez két teljesen különbözö dolog.


A durumbúza magas gluténtartalmú, ezért a liszt, tészta, amit belöle készítenek, tojás nélkül is összeáll, magasabb afehérjetartalma és valamivel alacsonyabb a benne a szénhidrát mennyisége.


A teljes kiörlésü liszt meg annyit jelent, hogy az adott gabona (ez lehet hagyományos búza, durumbúza, rozs, vagy egyéb) örlése során nem választják szét a belsö részt meg a külsö réteget (korpa), ezért több rostanyagot és speciális vitaminokat bövebben tartalmaz, mint a hagyomános, fehér liszt.

2019. máj. 9. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Kalória táblázatok szerint a durum liszt szénhidrát tartalma még magasabb is mint a "sima" fehér liszté, viszont lényegesen lassabban szívódik fel.

Ez cukrosoknak jelentős, fogyózóknak kevésbé.

2019. máj. 12. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!