A durum tészták eleve teljes kiőrlésűek, vagy nem?
Figyelt kérdés
2019. máj. 9. 01:44
2/3 anonim válasza:
Nem, ez két teljesen különbözö dolog.
A durumbúza magas gluténtartalmú, ezért a liszt, tészta, amit belöle készítenek, tojás nélkül is összeáll, magasabb afehérjetartalma és valamivel alacsonyabb a benne a szénhidrát mennyisége.
A teljes kiörlésü liszt meg annyit jelent, hogy az adott gabona (ez lehet hagyományos búza, durumbúza, rozs, vagy egyéb) örlése során nem választják szét a belsö részt meg a külsö réteget (korpa), ezért több rostanyagot és speciális vitaminokat bövebben tartalmaz, mint a hagyomános, fehér liszt.
3/3 anonim válasza:
Kalória táblázatok szerint a durum liszt szénhidrát tartalma még magasabb is mint a "sima" fehér liszté, viszont lényegesen lassabban szívódik fel.
Ez cukrosoknak jelentős, fogyózóknak kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!