Mi az oka annak, ha felhabzik a méz?
Figyelt kérdés
Termelőtől vásárolt méz hűvös helyen tárova Felhabosodott.2019. márc. 18. 11:57
1/6 anonim válasza:
Életemben nem hallottam ilyet!
Valószínűleg belekerült valami szennyeződés és kezd benne erjedni a cukor.
Elég, ha belenyúlt valaki kiskanállal, lenyalta, majd azzal megint vett belőle.
2/6 anonim válasza:
Vagy hamisított méz, vagy belekerült valami szennyezödés
4/6 anonim válasza:
Én se hallottam még arról, hogy egy méz felhabosodna. Max. besűrűsödik. Nézd meg a készítőjét a címkén és reklamálj, mert a termelői méz nem olcsó. Kérdezd meg tőle, mi lehet az oka.
Hogy kell elképzelni, hogy felhabosodott?
5/6 anonim válasza:
Én is jártam így. Megkérdeztem egy országosan elismert méhész ismerősömtől, hogy ez miért van és használható-e. Azt mondta, nyugodtan fogyasztható, azóta már el is fogyasztottam, semmi bajom nem lett tőle. Nem emlékszem szó szerint a magyarázatára, de valami olyasmit mondott, hogy túl korán pergették ki, ezért több nedvesség maradt benne, mint egyébként és ettől habzik.
6/6 anonim válasza:
Nem inkább kifehéredett? Szokott olyat csinálni a méz ha már régebb óta tárolod. Ettől nem romlott meg csak kifehéredett. Viszont ha meleg vízben aztatod akkor visszatér eredeti színe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!