A rizs és a hajdina közül melyik a laktatóbb?
Persze más összehasonlító értékei is érdekelnek, de elsősorban a laktató hatása, aztán a hizlaló hatása is, aztán minden más.
Én általában pufiban fogyasztom mindkettőt, mármint rizspufi (kenyér helyett) és hajdinapufi, többnyire teljes kiőrlésű vagy barna organikus fajtából, de ez mindegy is, viszont most tűnt csak fel, hogy bár mind egyforma árban van, hasonló zacskóban is, egyforma súly, mégis a hajdina sokkal kisebb, kevesebb, tömzsibb, és ezért elbizonytalanodtam.
Amúgy előnyben részesítem a hajdinát a rizsnél általában, mert finomabb szerintem, vagy tán csak izgalmasabb azzal, hogy rizst mindig is ettem, hajdinát meg csak pár éve ismerem napi szinten + mert naponta egy kis csomag (4-5 szelet) az adagom, és rizzsel gyakrabban találkozom máshol is, ahol ehetek, és hogy ne egyek egy nap kétszer ugyanazt. Ráadásul a rizspufi érdekes módon jobban törik, szétmállik, mint a hajdina, ami gond nélkül felezhető vagy még tovább törhető.
Na de melyik laktat jobban ugyanakkora mennyiségből...?
A hajdina, mert tömzsibb, sűrűbb...? Vagy pont ezért nem, mert a rizs meg levegővel lakat jól? :)
Melyiktől leszek később éhes?, így pontos a kérdésem. :)
A kérdésedhez: azért mert "Glikémiás indexe 55-60% (magas rosttartalma miatt). Ez azt jelenti, hogy cukortartalma kétszer annyi idő alatt szívódik fel a bélrendszerből, mint a hagyományos cukor."
A pufinak mint formának semmi köze ahhoz, hogy később éhezik meg az ember tőle. Maga a hajdina ilyen. Én pl kásaként eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!