Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől lehet büdös a hús,...

Mitől lehet büdös a hús, miután feltettem pirulni?

Figyelt kérdés
Semmi baja nem volt a húsnak nyersen, sem állagra, sem szagra. Elkezdtem a hagymával ,,pirítani" és borzalmas büdös lett. Annyira, hogy inkább ki is dobtam. Romlott lehetett, vagy mi lehetett a probléma?
2019. febr. 25. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Na ezt így mégis honnan tudnánk megmondani.
2019. febr. 25. 15:28
 2/6 anonim ***** válasza:
64%

Ha a hús olyan gusztusosan csillog, fénylik, akkor az bizony már nem friss. Egy kis ecetes törölgetéssel egész sokáig frissnek látszódhat, ami aztán a főzésnél hamar megbukik. Olyan is előfordulhat (főleg sertéshúsnál) hogy a rossz tartás, etetés miatt, hevítésre erős istállószagot (ammónia) áraszt.

Meg kell válogatni, hogy hol veszünk hentesárut. Én ha ilyesmit tapasztalok valahol, többet nem vásárolok onnan

2019. febr. 25. 15:57
 3/6 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem romlott volt. Ha elkezded az ételt melegíteni, erősebb lesz a szaga és jobban érezni, hogy romlott-e. Gondold át, hogy mi lehetett a baj, persze lehet, hogy nem rajtad múlt, és nem is a bolton. (Sosem fogok rájönni, hogyan akadályozzák meg a boltok azt, hogy valaki a nyers húst betegye a kosarába, sétálgasson körbe vele egy órát, majd a végén visszategye a hűtőbe.)
2019. febr. 25. 15:59
 4/6 A kérdező kommentje:
#2 Igen, ezt az erős istálló szagot lehetett érezni rajta, nem kifejezetten romlott szaga volt.
2019. febr. 25. 16:15
 5/6 anonim ***** válasza:
20%

Sertésnél én is érezni szoktam, főleg az előre csomagolt daráltnál, pirítás alatt ezt a kellemetlen szagot. Eleinte én is azt hittem, hogy valami baja van a húsnak, de nem.

Egyébként nincs min csodálkozni, a döghús az döghús, egy elpusztult állat feldarabolt teteme. A frissnek sincs éppen kellemes illata.

2019. febr. 25. 17:34
 6/6 dornstadter ***** válasza:

Elnezest, hogy nem a kerdesre valaszolok de az 5-os hozaszolo altal irt hulyesegre mindenkeppen reagalni szerettem volna.

Azert azt tisztazzuk, hogy a "dog" kifejezes az elhulott allat bomlo(tt) tetemet jeloli. A nem bomlott, frissen elhulott allat teteme sem dog, az allati hulla.

Tovabba, a levagott allat teteme sem dog. Az elhulott allat es a levagott allat sem azonos. A hus amelyet a boltokban, henteseknel megvasarolsz nem dog, nem doglott vagy elhulott allat hanem levagott allat. Ennyit errol.

Az ilyen szandekosan arrogans, serto, provokativ szohasznalat azokra a vegeterianusokra jellemzo akik valami fele felsobbrendusegi komplexusban szenvednek "vega"sagukbol kifolyolag, de ugyan akkor semmi fogalmuk sincs a dolgokrol a valosagban.

A normalis, vegyes taplalokzas reszekenti husevest "dogeves"kent aposztrofalni eleg izlestelen es lenezo-arrogans dolog.

2019. febr. 26. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!