Mitől lehet büdös a hús, miután feltettem pirulni?
Ha a hús olyan gusztusosan csillog, fénylik, akkor az bizony már nem friss. Egy kis ecetes törölgetéssel egész sokáig frissnek látszódhat, ami aztán a főzésnél hamar megbukik. Olyan is előfordulhat (főleg sertéshúsnál) hogy a rossz tartás, etetés miatt, hevítésre erős istállószagot (ammónia) áraszt.
Meg kell válogatni, hogy hol veszünk hentesárut. Én ha ilyesmit tapasztalok valahol, többet nem vásárolok onnan
Sertésnél én is érezni szoktam, főleg az előre csomagolt daráltnál, pirítás alatt ezt a kellemetlen szagot. Eleinte én is azt hittem, hogy valami baja van a húsnak, de nem.
Egyébként nincs min csodálkozni, a döghús az döghús, egy elpusztult állat feldarabolt teteme. A frissnek sincs éppen kellemes illata.
Elnezest, hogy nem a kerdesre valaszolok de az 5-os hozaszolo altal irt hulyesegre mindenkeppen reagalni szerettem volna.
Azert azt tisztazzuk, hogy a "dog" kifejezes az elhulott allat bomlo(tt) tetemet jeloli. A nem bomlott, frissen elhulott allat teteme sem dog, az allati hulla.
Tovabba, a levagott allat teteme sem dog. Az elhulott allat es a levagott allat sem azonos. A hus amelyet a boltokban, henteseknel megvasarolsz nem dog, nem doglott vagy elhulott allat hanem levagott allat. Ennyit errol.
Az ilyen szandekosan arrogans, serto, provokativ szohasznalat azokra a vegeterianusokra jellemzo akik valami fele felsobbrendusegi komplexusban szenvednek "vega"sagukbol kifolyolag, de ugyan akkor semmi fogalmuk sincs a dolgokrol a valosagban.
A normalis, vegyes taplalokzas reszekenti husevest "dogeves"kent aposztrofalni eleg izlestelen es lenezo-arrogans dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!