A disznófejből disznósajtot készítenek, a halfejből pedig halsajtot?
Figyelt kérdés
2019. jan. 6. 17:35
1/5 anonim válasza:
A halfejet a kukába dobjuk, mivel csont az egész!
2/5 anonim válasza:
A halfejet nem dobjuk a kukába.. benne van a pofahús és az egyik legfinomabb része a halnak...
3/5 anonim válasza:
Majdnem összejött a trollkodás, de emögött a roppant fantáziadús kérdés mögött egyébként több a valóságtartalom, mint gondolnád.
A halfejből , egyéb csontokból, bőrből ugyanis ugyanazt a kocsonyásító anyagot lehet kifőzni, mint ami a disznósajtot is összefogja.
És ezt a tulajdonságát a gasztronómia se hagyja kihasználatlanul, elég csak a halkocsonyára gondolni,
de az álljon párhuzamban a sima sertéskocsonyával.
A disznósajt meg mondjuk egy tihanyi fogassal.
Ami egy -többek közt- fejből főzött kocsonyásító anyaggal megkötött, rakott, présel (ha tetszik sajtolt- hideg hal előétel.
5/5 A kérdező kommentje:
Az igazából Ötzi sajt.
2021. dec. 20. 18:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!