Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan lehet a tojást tartósít...

Hogyan lehet a tojást tartósítani, eltenni?

Figyelt kérdés

olvasgattam, de azok inkább nagyüzemi módon lehetségesek

a lefagyasztás tűnik legegyszerűbbnek de azt, hogyan kellene pontosan

illetve olvastam porításról és mészben való eltevésről

eléggé kellene, mert a tíkoknak van ez az időszaka, amikor regenerálódnak és nem tojnak egy ideig

2018. nov. 27. 23:15
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
A száznapos tojás vagy ezeréves/fermentált tojás kínai ételkülönlegesség. Alapanyagul nyers kacsatojás vagy ritkábban tyúktojás (esetleg fürjtojás) szolgál, ezt három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes konzisztenciát vesz fel és bezöldül. A kínai konyhában előétel, szójaszósszal ill. ecettel és gyömbérrel kínálják.
2018. nov. 27. 23:25
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Fagyasztani feltörve szokták, azaz a héja nélkül, csak a belsejét.

Beleütsz egy zacskóba 3-4 darabot, amennyi egy sütés vagy tészta adagba kell és elkötöd.

FONTOS! Gyorsan olvaszd ki és alaposan hőkezeld a kaját, tehát pl. a madártej felejtős!

2018. nov. 27. 23:26
 3/9 A kérdező kommentje:
de mindkét részét szabad fagyasztani, meddig tartható el?
2018. nov. 28. 01:18
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Lefagyaszthatod feltörve egyben is. De én külön szoktam fagyasztani a fehérjét és a sárgáját is. Ráírom. hogy hogy db van egy dobozban vagy zacskóban. Hűtőben engedem fel és ugyanúgy használom fel, mint a friss tojást. Akár madártejnek is tökéletes. Évek óta igy csinálom, és senkinek nem lett tőle semmi baja.
2018. nov. 28. 07:42
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

A tojást lehet fagyasztani együtt is - azaz a tojás(ok)at beleteszed feltörve egy zacskóba - és úgy fagyastod. De feltétlen írd rá, hogy hány tojás van benne, mert fagyosan nem látod, illetve annyit tegyél egybe, amennyit egyszerre felhasználsz. (ÉN kisebb adagokat teszek el, ha több kell, két-három csomagot veszek elö.

A fehérjét illetve sárgáját ugyanígy lehet fagyasztani, itt még inkább ajánlott ráírni a mennyiséget.

Felhasználás elött a hütöben olvaszd ki (meleg víz meg hasonló nem jó, mert emgfö a tojás), utána viszont hamar hasznád fel, mert feolovasztva hamar megromlik.

2018. nov. 28. 07:52
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

Én ugyanúgy, ahogy a 6-os, 7-es írta. Csak már továbbfejlesztettem, külön a fehérjét, külön a sárgáját, darabonként kis folpack bugyrokban, + befőttes gumi.

Sorban, a szájukkal felfelé vannak egy műanyag dobozban.

2018. nov. 28. 09:24
 7/9 anonim ***** válasza:
88%
Az egészséges tojást, aminek nem repedt meg a héja,nem szennyezett és nincs megmosva, száraz, szellős, hűvös helyen, kamrában és nem hütőben, két hónapig minden további mesterkedés nélkül el lehet tárolni, télen tovább is.
2018. nov. 28. 09:28
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm, akkor lehet egyszerűen, és meddig áll el fagyasztva?
2018. nov. 28. 20:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Fagyasztva egy évig eláll, feltéve, hogy minimum -18 fokos fagyasztóban van (három csillag, az egy-kettö nem elég!) és közben nem olvad fel.
2018. nov. 28. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!