Melyek a rostban gazdag ételek?
Figyelt kérdés
2018. nov. 9. 17:55
1/4 anonim válasza:
zöldségek:
bab,
borsó,
brokkoli,
spenót,
burgonya,
káposzta.
gyümölcsök:
szilva,
sárgabarack,
őszibarack,
érett körte,
meggy
alma,
citrusfélék,
eper.
Olajosmagvak
dió,
mandula,
mogyoró.
Továbbá, jótékony hatású az emésztesre a különféle étkezési korpák.
Étkezési korpa lehet:
zabkorpa,
rizskorpa,
búzakorpa,
tönkölykorpa
kukorica,
rozskorpa,
köles.
2/4 anonim válasza:
A legkiemelkedőbb rosttartalmú maga a rost (útifű maghéj, bambuszrost, kókuszrost) és jól áll a lenmag is (27,7% rost, szinte a teljes szénhidráttartalma rost).
Egyszer volt egy receptem, amiben a zsemle lenből és útifű maghéjból készült. Na azon a napon a rostbevitelem simán túlhaladt minden ajánláson :D Pedig amúgyis sok rostot eszem, sosem kellett figyelnem rá. Az első hozzászóló szépen leírta, miféle ételekben van sok.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, Nektek!
2018. nov. 10. 08:28
4/4 anonim válasza:
A legtöbb zöldség, gabona és gyümölcs, illetve hüvelyes. Tehát az olajos magvakat leszámítva szinte minden növényi étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!