Rostban gazdag ételek?
Olyan ételt, zöldséget, gyümölcsöt keresek, amelyikben sok élelmi rost van, viszont szénhidrát kevés, viszonylag olcsó, könnyen beszerezhető.
Köszi a válaszokat. :)
Minden lenmagra alapozó étel. 27,7 g rost 100 grammban, 1,1 g nettó szénhidráttartalom mellett, 500 ft/kg megfelelő helyen, ezért 6000 kcal... Zöldségre is szórható, mikróban daráltan, vízzel elkeverve, befűszerezve magropogóst képez (én azért keverni szeretem dióval vagy mással, egyedül nem oly finom) s millió egyéb felhasználási módja van, a nyersvegán konyha is előszeretettel alkalmazza.
Pl. a karalábé se rossz, de a len a legjobb abban, amiket írtál.
Az útifű maghéj szinte csupa rost, de az tízszer drágább a lennél és kalória is csak nyomokban akad benne.
A bambuszrost olcsóbb. Majdnem olyan jó az ár/rost aránya, mint a lennek, ha nem számoltam el valamit, de szerintem nem.
A rosttabletták árát nem ismerem.
A gyümölcsökben általában elég sok szénhidrát van.
Minden ilyesmi könnyen beszerezhető a mai világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!