Sóskából mennyit ehetek egyszerre, hogy ne kapjak mérgezést? 450g már veszélyes lehet?
Mindenhol leírják a sóskával kapcsolatban, hogy nem szabad nagyobb mennyiséget enni belőle, mert az oxálsav és a káliumbioxalát tartalma miatt mérgezést lehet kapni, de azt sehol nem találtam leírva, hogy mennyi is konkrétan a veszélyes mennyiség.
Most a megfázásomra vitaminpótlásként vettem egy 450 g-os mirelit sóskát, megfőztem és csak így natúran meg akarom enni az egészet, felét már meg is ettem.
Vajon ez a 450 g már veszélyes lehet, kaphatok tőle mérgezést, vagy ez még nagyon messze van attól? Honnan lehetne ezt kideríteni? Valaki nem tudja esetleg?
#2-es:
Miért, szerinted pl. a Házipatika weboldalon is hülyeséget írnak, félrevezetnek? Mert ott is írják a mérgezés veszélyét!
Azért lássuk be fél kiló tiszta sóska egyben azért majdnem egy nagyságrenddel több, mint amit a szószként elkészítve, felhígítva egy átlagos adagban ebédre megeszik az ember. Akkor meg szerintem megalapozott lehet az aggodalmam, nem kell mindjárt hülyét kiáltani.
"Ha gyakran, illetve ha nagy mennyiségben fogyasztják, akkor az oxálsav- és a káliumbioxalát-tartalma kedvezőtlenül hathat a szervezetre, ezért mértékletes fogyasztása ajánlott"
elolvastam. Ettől azért nem kell annyira megrémülni.
3
A házipatika nevű oldal nem szakportál, a megtévesztő neve ellenére, és igen, ott is írnak bődületes baromságokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!