Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szoktatok fűszeres eceteket...

Szoktatok fűszeres eceteket használni? (Pl. Tárkonyecetet)

Figyelt kérdés

Készen veszitek, vagy házilag készítitek?

Milyen ecetből? Almaecetből is jó fűszerecet készíthető?



2018. szept. 26. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én tárkonyecetet veszek készen, amerikai káposztasalátához használom, de múltkor nem volt itthon, ezért tárkonyt+almaecetet használtam, nem sok különbség volt. Szerintem legközelebb is így csinálom, mert sokkal olcsóbb!
2018. szept. 26. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tárkonyecetet használok, saját készítés. Eddig a kertben volt tárkony, leszedtem szárastól, megmostam, leszárítottam róla a vizet, 1-2 szép üvegbe belegyömöszöltem /jó sokat/, felöntöttem ecettel /sima 10 %-os/, kupak rá, mehet a kamrába. Bármeddig eláll, nem romlik. Babos, krumplis ételekhez használom. Most gyártottam kakukkfüves ecetet is, salátákhoz. Meg fűszeres olajat /szárított csili olívaolajban/, fogok még csilis olajat fokhagymával meg rozmaringgal is elrakni /ez még terv/. Az olajakat kicsi, lehetőleg zöld üvegbe rakom, mert nem áll el a végtelenségig, mielőtt az olaj megavasodik, fel kell használni. Az ecettel nincs ilyen gond.
2018. szept. 26. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Tárkonyecetet használunk itthon, pl krumplilevesbe, anélkül nálunk elképzelhetetlen, de a külömböző ragukba is isteni. Kertből szoktuk leszedni, majd lesózzuk, így hagyjuk kb egy éjszakát-napot, majd másnapegy üvegbe nyomkodjuk, és felöntjük ecettel. Mi sima ecettel szoktuk, de szerintem mehet almával is, meg olyanokkal, amik nem annyira eltérők ízben.
2018. szept. 26. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Tárkonyos ecetet használok szinte mindenbe, készen veszem, tárkonyom sincs s nem is tudom, miből induljak ki, az almaecet más ízű, mint a jól bevált tárkonyos ecetem.
2018. szept. 26. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Tárkonyecetet vadhúsokhoz, vörösboros marha/borjú kajákhoz használok, néha főzelékbe is teszek (borsó pl.). Almaecet van itthon még, normál ételeceten kívül.
2018. szept. 26. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!