Nem szeretem natúran a teát, de a cukormennyiséget csökkentem fokozatosan, mivel lehet helyette édesíteni a mézen kívül? Mesterséges édesítőszert nem akarok használni.
Ha nem kristálycukrot szeretnél, van nádcukor van nyirfacukor. Ez utobbi cukorbeteged számará fogyasztaható, a nyirfa rostjaiból nyerik ki. (Termékeken xilitnek tüntetetik fel, de ettől meg nem egy ördöktől való dolog.) Nyirfacukor azért is jó, mert a fogagat sem károsítja, mint a kristálycukor. Természetesen többe kerül, mint a kristálycukor. De ha egyre kevesbé édesebben fogod inni, enni a dolgokat, akkor jóval kevesebbet fogsz hasznalni.
En e mellett teszem le a voksom.
Vegyél olyan teát, ami eleve édeskés, mint pl. a rooibos tea.
Ne tégy bele citromot. Akkor könnyen el tudod hagyni a cukrot is.
Talán próbálkj ki többféle teát. A filtereseket sokáig én sem tudtam meginni natúran, de a finoman ízesített (vagy sima) jóféle szálasakat igen. Ma már minden teát üresen iszom, ennek semmi köze az édesszájúságomhoz, édességem sok van, de a teám, sőt a kávém tipikusan nem édesített (a kávét fokozatosan kellett leépíteni s azért feketén ritkán iszom).
Sokat tud változni az ember ízlése :)
Amúgy én is a xilitet preferálom, illetve az annál jóval ízetlenebb (édes, csak nem olyan jóízű) eritritet, ezek kis mennyiségben nem problémásak, nekem legalábbis, vannak érzékeny emberek. Drágák, ami újabb motiváció lehet a mennyiségcsökkentésben...
S persze nem kell sok teát innod, én unnám is a munkát, ha napi 5-szor készítenék, sokszor simán vizet iszom. Kevesebb teába kevesebb édesítés kell nálad is...
Ha félnék a cukorbetegségből, igenis azonnal elhagynám a cukrot (évekkel ezelőtt ezt tettem, de sima egészségtudatosságból, hajlam nélkül, könnyű volt). De természetesen mások vagyunk, megértem, hogy neked ez nehéz, ahogy nekem is nehezek voltak más dolgok, a cukor pont nem, mert azt túl könnyű helyettesítenni jobbal és finomabbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!