Nem szeretem natúran a teát, de a cukormennyiséget csökkentem fokozatosan, mivel lehet helyette édesíteni a mézen kívül? Mesterséges édesítőszert nem akarok használni.
Figyelt kérdés
Úgy nőttem fel, hogy a családom sok cukrot, sok citromlét, sok sót, sok olajat... stb. használ főzéshez és ízesítéshez. Én ezt magamon is érzem, hogy nem jó, de az ízlésemre nagy hatással van, amit gyerekkoromban megszoktam. Az olajat könnyű volt csökkenteni, mert a gyomrom nem bírja, és sokkal kevesebb zsiradékkal főzök, mint a szüleim, a sót is minimálisra csökkentettem... A cukorral viszont nehéz dolgom van, eléggé édesszájú vagyok, nem tudok egyből átállni, váltani, csak lassan csökkentve az adagot, de jó volna más alternatívát találni, mert anyukám 2-es típusú cukros lett idővel és a hajlam bennem is ott lehet, és meg akarom előzni.2018. szept. 17. 11:51
11/14 anonim válasza:
Stevia se rossz. Nyirfacukortol hasmenés? Biztos attol?
12/14 A kérdező kommentje:
Biztos, mivel minden más kizárható volt. Van ilyen. Egyik kollégám meggyet nem ehet, allergiás rá.
2018. szept. 17. 20:41
13/14 anonim válasza:
A nyírfacukrot nem nyírfából nyerik, hanem kukoricából. A jelöletlen eredetű xilit könnyen származhat génmódosított kukoricából, márpedig sokszor nem derül ki a csomagolásról csak az, hogy hol csomagolták, nem az, hogy hol és hogy termelték az alapanyagot. Ugyanúgy kukoricából jön az eritrit és a maltitol is, ez utóbbinak közelít legjobban az íze a megszokott cukorhoz. Szerintem a xilit és eritrit íze nagyon hasonló, simán kiszúrható az ételeken, ha ezek vannak bennük, utóízük is van és ilyen megfoghatatlan hidegség-érzetet hagynak maguk után, mint a szőlőcukor. A maltitol nem. A steviának nagyon jellegzetes íze van sajnos, bár annál nincs GMO veszély legalább. A xilitnek ismert mellékhatása a hasmenés, meg egyes más édesítőszereknek is, de kis adagok alkalmazásával a szervezet hozzászokik ehhez is.
14/14 anonim válasza:
Ez egyéni is, van, akinek kevés xilittől is hasmenése lesz, nálunk pedig nincs e téren limit és kezdetben se volt, nyilván nem kezdtük el nagykanállal enni, csak amennyi kellett ételekbe, de az nekünk nem sok. Sokkal jobban bírom, mint a mézet.
El tudom képzelni, hogy valaki nem tudja megszokni a xilitet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!