Mi a különbség a ricotta túró és a tehenturo között? Lehet egyiket a másikkal helyettesíteni?
Figyelt kérdés
2018. szept. 21. 14:16
1/3 anonim válasza:
Túrónak a nalunk hagyomanyos dolgot nevezzük, ha tehénből van, akkor tehéntúró.
Ricotta egy olasz tejtermék. Azt turónak, sajnak is szokták nálunk nevezni.
Az angolok cottage cheese-et is túrónak szoktuk magyarban nevezni.
Mind ízben, mind állagban eltérő.
Ricotta édes, krémes tejtermék, a tejsavóból készítve.
2/3 anonim válasza:
Receptje válogatja, de inkább nem. A ricotta (savótúrónak nevezik még) semlegesebb ízű, nem annyira darabos állagú, mint a túró. Én pl. túróspitében helyettesítettem már ricottával a túrót, nem volt rossz, sőt, de azért más. Fordítva biztos nem használnék ricotta helyett túrót, főleg, mert tök egyszerű csinálni, ha esetleg nem kapnék.
Itt van egy cikk a ténáról, ricottarecept is van benne:
3/3 anonim válasza:
más az izük,és állaguk is,igy nem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!