Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nevezik a trapistát...

Miért nevezik a trapistát szemét, nem rendes sajtnak?

Figyelt kérdés

Sokaktól hallom, hogy a trapista sajt nem is igazi sajt, hanem szemét meg ilyenek. Ennek mi az oka? Nyílván nem a kisboltokban kapható 1000ft-os sajtokra gondolok ami növényi zsiradékot is tartalmaz, azt én is szemét sajtnak tartom. De mi a gond a normális árkategóriás sajtokkal? Mint pl. A tolle, mizó, füredi és a hasonlók.

Én például nagyon szeretem ezeket a sajtokat is.


A helyesírási hibákért elnézést kérek, de telefonról írok és gyakran mellé szoktam nyomni.


2018. aug. 7. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Mert ezt hallották máshonnan, gondolkozni meg nem tudnak.
2018. aug. 7. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

Mert nem ettek sajtot, azért.


Kóstolj meg egy EREDETI goudát, cheddart, vagy bármelyik ementalert, egyből rájössz :D

2018. aug. 7. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

mert amit Mo-n kapni az nem 'rendes' trappista, vagyis nem úgy készül, ahogy kellene. felgyorsított eljárással gyártják

én amúgy szeretem, a füstölt füredi a kedvencem ;)

2018. aug. 7. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
#2 azokat a sajtokat nem hasonlíthatod össze a trappistával, mivel teljesen más fajták. semmi értelme hasonlítgatni, mindnek más jellemzői vannak
2018. aug. 7. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Mert sznobok. Minden műfajnak megvan ez a sznob elitista rétege. Nyilván egy olcsó rengeteg ember által kedvelt és fogyasztott sajt pont jó céltábla ezeknek.
2018. aug. 7. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

A magyar boltokban kapható trappista a gyerekkoromban tényleg hulladék volt, minőségbiztosítás sehol, sokszor vizes volt, ésatöbbi.

Ma már vannak ehetőbbek, de én se veszem meg, az ízlésem s a gyerekkori állandó trappistázás miatt. Más attól még szeretheti, nem nézek rá furán.

Egy normális trappista olyasmi lehet, mint a többi hasonlóan olcsó sajt, persze nem mind egyforma, gyártófüggő.


Maga a trappista sajt egy teljesen jó kis sajt lenne, csak ugye, a gyártók ott spórolnak, ahol tudnak, ez sok élelmiszerre igaz.

2018. aug. 7. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

Én azóta nem veszek trappistát, mióta egyszer egy szeletet rá akartam olvasztani a mikróban valamire és nem olvadt el, hanem összeugrott kockára és olyan állagú és formájú lett, mint egy radír.

Akkor a trappista és én örökre szakítottunk.

Lehet, hogy vannak jobb minőségűek, de inkább ritkábban veszek valami finomabb sajtot.

2018. aug. 7. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
#7. Általában a zsírszegény, sovány sajtok így olvadnak, valószínűleg az is olyan volt. Aminek megfelelő a zsírtartalma, az nem csinál ilyet.
2018. aug. 8. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
52%

Azért, mert a felsoroltak NEM trappista, és egy hulladék a rendes trappistához képest.


Sajtboltban kstold meg egyszer az igazit, és te sem fogsz mást mondani.


Ezek a felsoroltak még éppenhogy beleférnek a trappista megnevezésbe, de leges-legalja minőség.

2018. aug. 8. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nem szemét. De én nem szeretem, mert sokkal finomabb fajták vannak, meg már unom is, mert a családban mindenki csak ezt szokta venni.
2018. aug. 8. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!