Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Penész a tejfölben. Mit lehet...

Penész a tejfölben. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Az utóbbi évek során már legalább harmadszorra futok bele olyan tejfölbe, amit ha kibontok, penészes. Nem nagyon, csak a teteje egy picit. Normálisan, hűtőbe tárolva... Szavidőn bőven belül. Ilyenkor le szoktuk szedni a penészes részt a többit megesszük. Mi az oka ami miatt ilyen gyorsan elkezd penészesedni!? Legközelebb már a boltban felbontjuk, teszek rá ki mit szól hozzá.
2018. júl. 11. 12:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Blokkal vissza tudod vinni az üzletbe.
2018. júl. 11. 13:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha még aznap felhasználod, és ezt meglátod, vidd vissza nyugtával. Sok oka lehet, nem zárták le rendesen, rossz a logisztika stb... lehet újracimkézték... (remélhetőleg nem)
2018. júl. 11. 13:10
 3/12 A kérdező kommentje:
Ízre semmi baja, csak egy nagyon apró rész. Ilyen miatt persze nem fogjuk kidobni az egész vödörrel... Sajnos nem most lett véve. Legközelebbtől már ott a boltban belenézünk, de minimum fizetés után, hogy ha valami baja van, ne kelljen visszafutni vele a boltba.
2018. júl. 11. 13:14
 4/12 A kérdező kommentje:
Amúgy ha ilyen történik, milyen jogaim vannak nekem, mint vásárlónak?
2018. júl. 11. 13:15
 5/12 anonim ***** válasza:
97%
Ritkán veszek nagy,1kg-os tejfölt,mert azok gyorsan rámromlanak,a 330g-os híve vagyok,azzal még soha nem volt gondom.Rossz volt a tárolási hőmérséklet,lehet lassabban viszik el a vödrösöket.
2018. júl. 11. 13:23
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, az, hogy a felszínén van egy kis penész, az azt jelenti, hogy az egész terméket átszőtték a spórák, azaz penészes már láthatatlanul.

Azt nem kellene megenni.

A jogaid a pénzed visszakapásáig, illetve a vásárlók könyvébe való beírásig szólnak, hogy a bolt vizsgálja meg, hogy a pontosan mikor vett és milyen típusú termékek lettek penészesek. Ez csak tárolási hiba lehet, azaz ha megszakad a hűtőlánc.

Hogy hol történt meg ez? Na, az nagy kérdés.

2018. júl. 11. 13:25
 7/12 anonim ***** válasza:
87%
mit lehet kenni? kidobni a fenébe. a tejfölt nem eszed meg ha már penészes. a krumplinak lehet kivágni a penészes részt, meg a keményebb kajáknak, mert az nem tudja annyira átjárni a penész. tej, tejföl, kenyér, ezeknél ha csak egy kicsi penészt is látsz akkor dobod ki a gcibe, ha van eszed. ki kell dobni és venni másikat, azt lehet tenni.
2018. júl. 11. 13:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos azzal se biztos, hogy jól jársz, ha egyből felnyitod, ha nem tudod felhasználni pár napon belül, ugyanúgy beüthet a baj.
2018. júl. 11. 13:44
 9/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha látszik a penész akkor már az egész olyan... Nem tudnának annyit fizetni, hogy akár csak belenyaljak 🤤🤢🤢
2018. júl. 11. 15:19
 10/12 anonim ***** válasza:
71%
Vettem már olyan tartóstejet (egy kartonnal), ami ugye nem igényel hűtést, a blokkot nem tettem el, bőven lejárati időn belül kibontottam és savanyú volt. Szóval durva. A tejfölt inkább kisebb kiszerelésben vedd, mert ha nincs meg a blokk, azt mondják, nálad penészesedett meg. Ez van sajna.
2018. júl. 11. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!